De top vijf films per categorie op Disney+ om te bingen!

Geplaatst op 1 juni 2021 Door In Films & series, Uitgaan

Disney+ is sinds november 2020 beschikbaar in Nederland en is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire streamingdienst met een flink aanbod aan films en series. Er zijn diverse categorieën waar je uit kunt kiezen, uiteenlopend van Star Wars en Marvel tot klassiekers zoals The Sound of Music en Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen.  Heb je wat keuzehulp nodig? Check deze top vijf favorieten van Disney+ per categorie!

 

DISNEY

https://www.disneyplus.com/nl-nl/brand/disney

1. The Princess Diaries
The Princess Diaries gaat over de onhandige, maar slimme vijftienjarige Mia. Na het overlijden van haar afwezige vader komt Mia erachter dat haar vader de prins van het land Genovia was, waardoor Mia ineens in een wereld van regels terechtkomt waarbij ze door haar oma ‘opgeleid’ wordt tot prinses. Anne Hathaway is een van mijn favoriete actrices en schittert in haar rol in deze film. Het is een grappige en vooral interessante ‘coming of age’ film. Daarnaast is ook een deel 2 van uitgekomen die die ook erg leuk is.

2. Narnia – De leeuw, de Heks en de Kleerkast
De eerste Narnia film gaat over de Pevensie-kinderen die een magische kast betreden en vervolgens terechtkomen in de wereld van Narnia. De kinderen ontdekken dat Narnia ooit een vredig land was dat in een eeuwig winterland is veranderd door de Witte heks. Geholpen door de wijze leeuw Aslan en zijn leger gaan de kinderen een strijd aan om het land te bevrijden van de heks. Het is een echte feel good film waar ook twee vervolgen van zijn uitgebracht.

3. Vaiana
Vaiana gaat over de dochter van een stamhoofd. Zij vaart de oceaan op en stort zich in een gedurfde missie om haar volk te redden. Onderweg ontmoet ze de machtige halfgod Maui en samen reizen ze de oceaan over. De reis is gevuld met humor en avontuur, het is een leuke en bovenal relaxte film om te kijken.

4. Rapunzel / Tangled
Rapunzel gaat over een meisje genaamd Rapunzel. Ze heeft twintig meter lang haar en woont samen met haar moeder in een afgelegen toren in het bos. Na jarenlang opgesloten te zijn in de toren besluit Rapunzel een deal te sluiten met Flynn Rider, een bandiet die in de toren terecht is gekomen om te schuilen. Hij sluit een deal met Rapunzel om haar  te helpen ontsnappen. Samen komen ze in een avontuur gerecht vol met oude geheimen, leugens en liefde. Dit is echt een klassieker die altijd leuk is om weer eens te kijken.

5. Wreck-It Ralph
Wreck-It Ralph gaat over Ralph. Al eeuwenlang speelt hij de slechterik in een videospel en in deze film gaat Ralph op een avontuur vol me actie om te bewijzen dat hij een echte held is met een groot goed hart. Net zoals veel andere Disneyfilms is dit een leuke humoristische film om de tijd door te komen.

PIXAR

https://www.disneyplus.com/nl-nl/brand/pixar

1. Soul
Soul gaat over muziekleraar Joe Gardner die na zijn overlijden terechtkomt komt in het Grote Hiervoor – de plek waar nieuwe zielen hun persoonlijkheid krijgen voordat ze op aarde komen. Joe sluit wanhopig met Ziel 22 een deal: Joe helpt 22 te laten zien wat er mooi is in het leven en 22 helpt hem terug te keren naar aarde. Het is een mooie en vooral leerzame film over wat nou echt belangrijk is in het leven en hoe je er het beste van maakt.

2. Brave
Brave vertelt het verhaal van Merida, een boogschutter en koppige dochter van koning Fergus en koningin Elinor. Merida wil haar eigen leven lijden en om dat te bereiken gaat ze tegen oude gebruiken in. De chaos die Merida gecreëerd heeft gaat ze gedurende de film rechtzetten – en ook haar drielingsbroers staan paraat om een beestachtige vloek te verbreken voordat het te laat is. De film symboliseert de betekenis van het ontdekken van ware moed. Het is een klassieke feelgood Disney productie die geschikt is voor de hele familie.

3. Finding Dory
Finding Dory is het vervolgdeel van Finding Nemo waarin de vergeetachtige blauwe doktersvis Dory zich ineens herinnert dat ze familie heeft die naar haar op zoek zou kunnen zijn. Samen met Marlin en Nemo gaat ze op reis om haar familie terug te vinden. Ze krijgt hulp van de humeurige octopus Hank, de witte dolfijn Bailey en bijziende walvishaai Lot. Het is een leuke film om te kijken – zeker na het succes van de eerste film Finding Nemo. Net zoals veel andere Pixar films is het een film waar je goed voor gaat zitten en gezellig is om met de hele familie te kijken.

4. Inside Out / Binnenstebuiten
Inside Out gaat over de emoties Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet die samenwerken om de 11-jarige Riley gevoelens te geven. Samen groeien ze op met Riley en leven ze haar leven mee. Het goede systeem van samenwerken verandert wanneer Plezier en Verdriet afdwalen en de weg kwijtraken naar het hoofdkwartier van waaruit Rileys gevoelens worden aangestuurd. De film volgt Plezier en Verdriet op hun reis door onbekend gebied. Het is een erg leuke en bijzondere film die het kijken zeker waard is.

5. WALL-E
WALL-E speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin de aarde door vervuiling onleefbaar is geworden. Nadat de mensen de aarde hebben verlaten was het de taak van de nieuwsgierige en liefdevolle robot WALL-E om de aarde op te ruimen. Na honderden eenzame jaren ontdekt WALL-E een nieuw levensdoel wanneer hij een andere robot genaamd EVE ontmoet. De film volgt hen samen met andere grappige personages op een reis door het universum. Het is een wat zielige maar vooral mooie film met een sterke boodschap over de toekomst van onze planeet.

MARVEL

https://www.disneyplus.com/nl-nl/brand/marvel

1. Thor Ragnarok
Thor Ragnarok is een vervolg op de films Thor en Thor The Dark World. In deze film is Thor in gevecht tegen de klok om de naderende Ragnarok – een catastrofe die een einde kan maken aan de hele Asgardische beschaving – te stoppen. Gevangen aan de andere kant van het universum gaat Thor een strijd aan tegen de wrede Hela die hij verrassend genoeg beter kent dan hij aanvankelijk dacht. Samen met zijn broer Loki, Bruce de Hulk en een nieuw personage Valkyrie strijdt Thor om zijn thuis Asgard te redden.

2. Ant-Man
Ant-Man gaat over Scott Lang die na een leven als meesterdief besluit om voor de laatste keer met zijn beste vriend Luis een klus te doen die veel geld zal gaan opleveren. Tijdens het kraken van het huis komt Scott een motorpak tegen dat later een pak te zijn dat de mogelijkheid biedt om superklein te worden. Hij komt in contact met de maker van het pak Dr. Hank Pym en zijn dochter. Samen moeten ze een kraak plannen en uitvoeren die de wereld moet gaan redden. Het is een grappige feelgood film die een leuke tussenpauze tussen de grote stroom  aan Marvel films biedt.

3. Doctor Strange
Doctor Strange gaat over neurochirurg Dr. Stephen Strange die in een levensveranderend auto-ongeluk terechtkomt. Na het ongeluk kan Stephen zijn handen niet meer gebruiken en dus zijn beroep en grootste passie niet meer kan uitoefenen. Nadat traditionele geneeskunde hem niet verder kan helpen gaat Stephen op zoek naar genezing en hoop bij Kamar-Taj, een mysterieus gebied waar krachtige magie wordt gebruikt. Gedurende de film gaat Stephen de kunst van magie leren en komt hij erachter dat de Kamar-Jai het strijdtoneel is van een gevecht tussen goede en duistere krachten. Persoonlijk vind ik Doctor Strange een van de allermooiste Marvel films ooit gemaakt.

4. The Avengers
The Avengers is de eerste film waarin meerdere Marvel helden samenkomen. Nick Fury, de directeur van een vredesorganisatie S.H.I.E.L.D, moet een team samenstellen om een ramp te voorkomen. Hij brengt de groep Avengers bijeen, bestaande uit de Hulk, Thor, Captain America, Iron Man, Black Widow en Hawkeye. Zij gaan samen het gevecht aan met de Asgardiaanse god Loki. De film is een soort introductie voor alle karakters en een aanrader om te kijken als je wel intersse hebt in Marvel, maar geen zin hebt om alle andere films te kijken.

5. Deadpool
Deadpool gaat over de hilarische antiheld Wade Wilson, beter bekend als Deadpool. Hij is een huurling die na een experiment versnelde genezingskrachten heeft gekregen. Na deze verandering neemt Wade het alter ego Deadpool aan en gewapend met zijn nieuwe vaardigheid gaat Wade wraakzuchtig op zoek naar de man die zijn leven heeft verwoest. De film is hilarisch en naar mijn mening een van de beste antihelden films qua humor en actie. Het vervolg is trouwens ook een aanrader!

|

STAR WARS

https://www.disneyplus.com/nl-nl/brand/star-wars

1. A New hHpe
A New Hope volgt Luke Skywalker die een hulpkreet ontvangt van de gevangen prinses Leia. Luke begint aan een reis die veel gevolgen voor het sterrenstelsel zal hebben. Negentien jaar na de start van de dictatuur van het Keizerrijk belandt Luke in een strijd tussen de rebellen en het keizerrijk. Hier ontmoet hij de Jedi Obi-Wan Kenobi die hem gaat opleiden tot Jedi.

2. The Empire Strikes Back
In The Empire Strikes Back verspreiden de Rebellen zich door het keizerrijk nadat hun thuisbasis is vernietigd. Luke zet zijn training voort met Jedi meester Yoda en komt erachter dat deze training goed van pas komt in een levensgevaarlijk gevecht met Darth Vader.

3. The Return of the Jedi
In The Return of the Jedi maakt het keizerrijk zich klaar om de rebellen voor eens en altijd te vernietigen. Met hun nieuwe – nog krachtigere – Death Star gaan ze op het pad richting destructie terwijl de Rebellen het ruimtestation aanvallen. Luke confronteert Darth Vader in een laatste episch gevecht.

4. Attack of the Clones
Attack of the Clones is het vervolg van Star Wars The Phantom Menance. Jedi leerling Anakin Skywalker wordt verliefd op senator Padmé Amidala als hij de opdracht krijgt haar te beschermen. Tijdens de film ontdekt Anakin ook zijn donkere kant – die hij steeds meer wil leren kennen. De film speelt zich af aan het begin van de klonenoorlog. Het is een mooie film om beter te begrijpen waarom bepaalde acties gebeuren in de toekomst (a New Hope, The Empire Strikes Back en The Return of the Jedi).

5. The Revenge of the Sith
In Revenge of the Sith neemt de angstaanjagende Sith Lord de controle over de Republiek en Anakin met een plan dat na duizend jaar wordt onthuld. De Republiek ligt in duigen wat Anakin’s verleiding naar de Duistere kant van de Force vergroot. Nadat de Sith Lord zichzelf tot Keizer van het nieuwe Galactische Rijk kroont wordt Anakin zijn leerling en gaat hij de confrontatie aan met Obi-Wan Kenobi. Het is een film vol intriges, liefde en verleiding naar het duister.

STAR

https://www.disneyplus.com/nl-nl/brand/star

1. Braveheart
Braveheart gaat over de Schot William Wallace. Na een rijk en ontwikkeld leven keert hij terug naar zijn thuisland Schotland wat in duigen ligt door oorlog met de Engelsen. Het is een verhaal van passie en moed dat zich meer dan 600 jaar geleden afspeelt. In de film gaat William een wanhopige strijd aan met de Engelsen in de hoop voor een vrij Schotland. Persoonlijk is dit een van de mooiste films die ik ooit heb gezien, deze klassieker moet je gewoon hebben gezien!

2. Kingsman The Secret Service
In Kingsman The Secret Service raakt de ‘nietsnut’ Eggsy in contact met een Britse geheime organisatie van agenten die de wereld beschermen. De superspion Harry – oftewel Galahad – neemt straatjongen Eggsy onder zijn hoede en sluit hem aan in een competitie om een nieuwe agent te vinden, precies op het moment dat er een groot wereldwijd probleem begint te ontwikkelen. De film is een perfecte combinatie van humor en actie en zeker waard om te kijken! Deel twee, Kingsman The Golden Circle, is (bijna) net zo leuk.

3. The Maze Runner
The Maze Runner volgt Thomas die ineens wakker wordt in een gigantisch labyrint. De groep jongens die daar woont weet net zoals hijzelf niets van hun leven voor het labyrint. Door de drang om aanwijzingen van zijn vorige leven te krijgen besluit hij het labyrint te betreden en probeert hij de groep te helpen ontsnappen aan hun eindeloze bestaan. Het is een mooie film een onverwachte plottwist en dat is ook het geval bij vervolg.

4. Déjàvu
Déjàvu gaat over rechercheur Doug Carlin die onderzoek gaat doen naar een afschuwelijke explosie die veel slachtoffers eiste. Om de zaak op te lossen wordt hij meegenomen naar een geheim laboratorium waar een nieuwe technologie gebruikt wordt om misdaden te voorkomen. Het is een meeslepende, sensationele en intrigerende film die je gaandeweg blijft verrassen.

5. Die Hard
In Die Hard komt de New Yorkse agent John McClane (Bruce Willis) tijdens Kerstmis vast te zitten in een kantoorgebouw dat het doelwit is van een terroristische aanslag. Hij is de enige in het gebouw die de terroristen kan aanpakken en dat doet hij met verve en humor. Yippee-ki-yay, motherfucker!

Wat nou als je geen Disney+ hebt?
Als deze films je interessant lijken maar je niet over Disney+ beschikt dan is er nog een ander alternatief buiten (illegaal) streamen om! Bij de bibliotheek Rozet zijn ook DVD’s verkrijgbaar van diverse films die in dit overzicht zijn opgenomen.  Onderstaande titels kun je reserveren en lenen bij bibliotheek Rozet Arnhem. Wil je Disney Plus proberen? Per maand kost deze streamingsdienst €8,99 en voor een jaarabonnement betaal je €89,99

– Vaiana (2017) DVD
– Rapunzel (2011) DVD
– Wreck-it Ralph (cop. 2013) DVD & deel 2 Ralph breaks the internet (2019) DVD
– Brave (cop. 2012) DVD
– Finding Dory ([2016]) DVD
– WALL-E ([2008]) DVD
– Thor Ragnarok ([2018]) DVD
– Ant-man ([2015]) DVD & deel 2 Ant-man and the Wasp ([2018]) DVD
– The Avengers (cop. 2012) DVD en de andere delen Avengers Infinity War, Avengers Endgame, Captain America Civil war.
– Deadpool ([2016]) DVD & Deadpool 2 ([2018]) DVD
– Star Wars The Phantom Menance (cop. 2001) DVD, Rogue One: a Star Wars story ([2017]) DVD, Solo: a Star Wars story ([2018]) DVD, Star Wars the Force Awakens ([2016]) DVD, Star Wars the Last Jedi ([2018]) DVD, Star Wars the rise of Skywalker ([2020]) DVD

De DVDS zijn te reserveren via deze link.  Als lid van de bibliotheek kun je ook DVD’s aanvragen uit de collectie van de Filmbieb, die DVD’s kun je dan afhalen bij één van de Rozet vestigingen. Jongeren t/m 17 kunnen gratis lid worden van de Rozet bibliotheek!


Rozet Bibliotheek Arnhem
Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem
telefoon: 026 354 3100

Beeld: Walt Disney, Disney+

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties