EP Release Lieve Bertha in Willemeen

Geplaatst op 7 februari 2012 Door In Recensies, Uitgaan

Op vrijdag 3 februari vond de presentatie van de eerste EP van de Arnhemse band Lieve Bertha plaats in de Willemeen. De band bestaat uit vijf jonge en charmante mannen. Je kent waarschijnlijk alleen Koen Brouwer en Rens Polman van hun filmpjes op YouTube. Gooi er een toetsenist, bassist en drummer bij en je hebt de combinatie tot een geweldige band en avond.

De avond begon met een optreden van Rogier Pelgrim.  Hij bracht er de stemming goed in, mensen stonden al snel mee te zingen en te dansen, maar toen Rogier de jongens van Lieve Bertha aankondigde en er een filmpje werd geprojecteerd op de wand van het podium, zag ik overal om me heen glimlachende mensen. Het filmpje was humoristisch en aantrekkelijk voor single vrouwen, aangezien Koen en Rens het wel erg zwaar hadden met hun bestaan als single.

Eenmaal op het podium werden ze steeds losser en je zag dat ze plezier hadden, Koen stond te springen en zijn soepele heupen maakten het publiek toch wel een beetje wild. Lieve Bertha speelde met passie, de emotie stond in hun ogen, hun lichaamstaal maar kwam vooral uit hun stem.

 

De songteksten zijn anders, ze zijn apart en verrassend. Sommige liedjes zullen je laten lachen en andere hebben zeker ook diepere betekenissen.  Ondanks het slechte weer waren er toch ruim 200 mensen gekomen waarvan zeker de helft huiswaarts keerde met een fonkelnieuwe EP. Het lot heeft veel in petto voor Lieve Bertha. Na een heerlijke avond vol goede muziek ben ik tevreden en toch wel een beetje in de wolken op m’n fietsje gestapt….

Blijf de avonturen van de jongens in de gaten houden op Facebook.

Recensie: Marleen ten Dam

Tags :

Reacties