Feestelijke openingsavond van Focus Filmtheater met uitgebreid gratis programma

Geplaatst op 7 juni 2018 Door In Mis het niet, Uitgaan

Op vrijdag 15 juni vindt de feestelijke opening van het nieuwe Focus Filmtheater plaats. Vanaf 21:00 uur zijn alle zalen en ruimtes van het schitterende nieuwe gebouw gevuld met een eclectisch programma waar Arnhemse makers aan bijdragen: muziek, theater, dans, workshops, installaties en natuurlijk filmvertoningen. Het hele programma is gratis toegankelijk!

Programma

► Mensen Zeggen Dingen focust deze avond op de pracht van Arnhem. En de veraneringen in de stad waar het nieuwe Focus natuurlijk weer onderdeel van is: line up: Ernems trots!

► Chefs de Partie verruimt je geest! Rave on in zaal twee waar de stoelen aan de kant gaan. Waan je in een parallele wereld waarin je geest verruimd door niet alledaagse DJ-sets, Live-sets, performances en visuals.

► Ik was hier door Hanneke de Jong & Jonas de Witte. In deze spannende, interactieve theatervoorstelling wordt een dag uit het leven van een onbekend persoon gereconstrueerd.

► Arnhemse Meisjes – New Seeds brengen het gebouw in beweging! Alsof de muren smelten en de trap golft: bewegende lichamen vormen nieuwe perspectieven en patronen die voor altijd in het geheugen van het gebouw blijven staan.

► G-Roots zegent de stairway to heaven. Waar ooit de Torensteeg was. loop je nu op Focus’ eigen Stairway to Heaven naar boven met steeds uitzicht op De Eusebius.

► Nacht-Theater rolt de rode loper uit. In de filmindustrie draait het om zien en gezien worden. Dus trekt wat Oscarwinnends aan en own die rode loper! Met fotograaf! 

► Maak de aller-kortste filmpjes met Go Short – International Short Film Festival Nijmegen want GIFjes maken de wereld zo veel leuker!

► Het doek komt tot leven in de filmkaraoke! Zie je ze nog voor je? Jack en Rose op het voorsteven van The Titanic? Of John Travolta in Saturday Night Fever? Oefen vast onder de douche want je kan meezingen in de filmkaraoke!

► Bekijk de planeten met Sterrenwacht Presikheaven vanuit International Space Station Focus! De Arnhemse sterrenwacht rukt uit met hun telescopen. En maak met Fetishism in Sound je eigen space-synthesizer voor de echte ruimte beleving: prrrrrrt!! Plinggggg! Whooooo!!!.

► Sluit de avond af met Stiekem Dansen in het restaurant! En voor deze Sneak Preview van Stiekem Dansen | Luxor Live wordt de platentas vol met filmhits meegenomen: van Grease tot Trainspotting!


Filmprogramma

► Gelders DOEK draagt bij aan de feestvreugde met een heel gevarieerd programma met werk van Gelders Filmtalent. Met ondermeer: Sil Van Der WoerdJonne Covers en Klaas Arie Westland.

► Kortefilmspecialist Go Short – International Short Film Festival Nijmegentwee geweldige verzamelprogramma’s die zijn uitgegroeird tot echte publiekslevingen: The Oscar Short Films 2018 en voor de miljoenen kattenliefhebbers out there is er helemaal een te gekke kattefilmpjesverzameling! MAUW!

► En Focus Filmtheater Arnhem presenteert een spannende selectie films die gaan over verhuizen, verplaatsen, de stad en een nieuw begin.

Info
De feestelijke openingsavond begint om 21:00 uur en is om 01:00 uur afgelopen. Het programma is gratis toegankelijk. Focus Eten + Drinken is de hele avond geopend!

Tags : , , , , , , ,

Reacties