Feuerengel: net echt!

Geplaatst op 1 maart 2013 Door In Recensies, Uitgaan

De Rammstein coverband Feuerengel stond afgelopen vrijdag 22 februari in Luxor Live. De band staat bekend om hun bijna identieke Rammstein covers. Voor 21 euro was de show te bezoeken. Jongin Arnhem reporter Margot bezocht de show samen met Emiel, een doorgewinterde Rammstein fan.

Om 20.00 uur gaan de deuren open. Wij zijn er natuurlijk al iets eerder maar de opkomst lijkt matig. Er staat in ieder geval geen rij met gillende fans. Na binnenkomst stroomt de zaal langzaam vol. Feuerengel begint om 21.00 uur met spelen en tot die tijd staan de bezoekers rustig met elkaar te praten. Wij behoren tot de weinige jongeren die de show komen bezoeken. De leeftijd van het publiek ligt op 30+.

Dan is het zover. Feurengel komt op en start de show met het bekende nummer Die Sonne. Wij vroegen ons bij binnenkomst al af waarom er hekken voor het podium stonden. Dat wordt al snel duidelijk met de start van het concert. Met het eerste nummer begint ook een spectaculaire vuurshow, zoals we ook van Rammstein gewend zijn. Emiel is erg onder de indruk van het eerste nummer. ‘Ik had niet verwacht dat de zang zo goed zou zijn. Ik had een aantal Youtube filmpjes bekeken van optredens van Feuerengel maar live zijn ze veel beter. Ik krijg er in ieder geval kippenvel van!’

Emiel is zichtbaar onder de indruk en geniet van de verschillende nummers die voorbij komen. ‘Ik had niet verwacht dat ze ook nummers zouden spelen van het laatste album van Rammstein. Ik ging er namelijk vanuit dat de coverband vooral de gouwe ouwe nummers zou spelen. Een aangename verrassing.’

Wij staan redelijk vooraan het podium maar de zaal reageert heel terughoudend op het repertoire van Feuerengel. De mannen op het podium doen erg hun best om zoveel mogelijk de show van Rammstein te imiteren. Het decor lijkt precies op het decor dat Rammstein gebruikt en ook de act van de zanger komt overeen. Toch gaat het publiek niet los. Af en toe gaan er wat handen de lucht in en zien we iemand headbangen. Maar gespring en gejoel is er niet bij, laat staan een moshpit. Jammer, want de show is goed en de vuurshow en nummers vragen om meer reactie van het publiek.

Rond 11.00 uur is de show afgelopen, na een onvermijdelijk toegift. Feuerengel trekt alles uit de kast inclusief vuur en zet een paar goede laatste nummers neer. Als het concert is afgelopen stroomt de zaal ook langzaam leeg. Wij spreken nog met een aantal bezoekers. De meesten geven aan dat ze de kaarten uiteindelijk toch te duur vinden voor een coverband.

Het oordeel

Emiel is van mening dat Feuerengel een goed lijkende act heeft neergezet. Ze kunnen zich met recht de beste Rammstein coverband noemen. Ik zelf vind het jammer dat het publiek zo mat reageerde op de band, zelfs als Feuerengel een heel bekend nummer speelde. Feuerengel komt wat dat betreft misschien beter tot zijn recht op een festival.  Wij hebben in ieder geval een hele leuke avond gehad.

Greep uit de gespeelde nummers van Feuerengel:

 • Sonne
 • Shensucht
 • Asche zu Asche
 • Ich Tu Dir Weh
 • Mutter
 • Ich will
 • Amerika
 • Keine Lust
 • Ohne Dich
 • Du hast
 • Bück dich

Tags :

Reacties