Filmfestival Go Short Arnhem – 10 tot 13 september

Geplaatst op 2 september 2020 Door In Films, Uitgaan

Filmfestival Go Short maakt opnieuw de oversteek naar Arnhem en presenteert i.s.m. Focus Arnhem en Gelders DOEK het evenement Go Short Arnhem, een filmfestival voor liefhebbers en regionaal filmtalent. In vier dagen ontdek je het beste dat Gelderland te bieden heeft en bekijk je de meest verrassende, urgente en ontroerende korte films in een divers randprogramma.

Tijdens Go Short Arnhem zie je de beste films van Gelders talent in de Gelders Kort competitie. Wie er naar huis gaat met de vakjuryprijs het Gouden Hert ontdek je tijdens de prijsuitreiking op zondag 13 september. Ook de films van de Gelderland Film Pitch 1 winnaars gaan in première en makers Nena Tijsma, Coen Haver en Niels Veenendaal zijn aanwezig om in gesprek te gaan over het maakproces. Ook zijn er internationale topfilms te zien. Go Short kwalificeert jaarlijks voor de Academy Awards en brengt in Arnhem twee programma’s met alle nominaties en de winnaars in zowel de categorie korte film als korte animatiefilm van 2020.

We trappen het weekend af met de urban filmroute Off The Walls. Muren en andere objecten in de stad transformeren in filmschermen. Ga mee met deze originele en spannende wandelroute en laat jezelf verrassen en kijk met andere ogen naar je eigen stad.

Ook de VR Cinema ontbreekt niet dit weekend. In Rozet Arnhem zie je de beste VR-producties van afgelopen jaar.

Go Short Arnhem en de Gelderland Film Pitch worden ondersteund door gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, Omroep Gelderland, en mede mogelijk gemaakt door Focus Filmtheater, Rozet, Gelders DOEK, Museum Arnhem, Konijnenvoer, Popup Park 026, ArtEZ, Mensen Zeggen Dingen, Deep End Film en performance choreograaf Fernanda Silva en danser Julia Heider.

> goshort.nl/goshortarnhem

Tags : , , ,

Reacties