Game Café Arnhem

Geplaatst op 19 april 2016 Door In Artikelen, Gaming, Lifestyle, Mis het niet, Uitgaan

Speel oude klassiekers met vrienden en ontmoet nieuwe mensen!

Game Café Arnhem

Liefhebbers van retro computerspellen kunnen op zaterdag 30 april hun hart ophalen bij jongerencentrum Willemeen. Dan vindt namelijk de eerste editie plaats van Game Café Arnhem.

Game Café Arnhem is opgezet door een vrijwilliger van Willemeen die erg actief is binnen de retro gaming community. Het spelen van retro games – computerspellen voor oudere spelcomputers zoals de (Super) Nintendo Entertainment System, Sega Dreamcast en de Playstation – is onder veel gamers van alle leeftijden erg populair. Toch worden er in Nederland maar weinig evenementen georganiseerd rondom retro gaming.

Game Café Arnhem heeft als doel om jongeren en jongvolwassenen met een interesse in retro gaming bij elkaar te brengen. Tijdens de eerste editie kunnen bezoekers spelen op meer dan 20 spelcomputers zoals de Playstation 2, Nintendo 64, Sega Dreamcast, Xbox Classic en de Nintendo Gamecube. Deze spellen worden net als ‘vroeger’ gespeeld op beeldbuistelevisies. Daarnaast worden bepaalde games ook door middel van een beamer op grote schermen geprojecteerd. Het café en de concertzaal van jongerencentrum Willemeen veranderen op 30 april in twee gaming areas.

Tijdens de eerste editie worden er ook twee kleine toernooien georganiseerd, zodat de competitieve retro gamers het tegen elkaar kunnen opnemen met de spellen Mario Kart Double Dash en Super Smash Bros. Melee. Dit zijn twee computerspellen die wereldwijd enorm populair zijn en veelal in professioneel competitieverband worden gespeeld. Inschrijfgeld voor het de toernooien bedraagt €2,-. Per toernooi gaat de winnaar er vandoor met de inhoud van de prijzenpot.

De entree voor Game Café Arnhem bedraagt €3,50. Deelname en entree vanaf 16 jaar. Meld je hier aan voor het Facebook evenement.

Tags : , , , , ,

Reacties