Globehouse presenteert uniek dubbel clubfeest in Arnhem

Geplaatst op 18 september 2014 Door In Mis het niet, Uitgaan

De 13e editie van Globehouse is een feit. De jonge Arnhemse organisatie van clubfeesten presenteert op 27 september een unieke eenmalige samenwerking tussen club The Level en Manhattan. Eén feest, twee discotheken en meer dan 25 acts in de line-up. We spraken wederom met mede-organisator Paul Hu. Benieuwd naar het ontstaan van Globehouse? Twee jaar geleden vertelde Paul al meer over onder andere het ontstaan van Globehouse.

Globehousedubbelbanner

Dat gaat je nooit lukken!
Paul moet even goed nadenken om te achterhalen hoeveel Globehouse feesten er ondertussen al hebben plaatsgevonden.

“Volgens mij gaat het komende feest de dertiende editie worden. Het is de laatste twee jaar enorm snel gegaan. Naast het concept Globehouse hebben we ook al twee keer Globestyle georganiseerd, een hardstyle concept. Hetzelfde geldt voor het urban georiënteerde feest ‘Mega Urban Event’.

We proberen ons als evenementenorganisatie altijd verder te ontwikkelen. We spelen graag met vernieuwende ideeën en concepten. Ongeveer vier weken geleden zat ik samen met mij compagnon te brainstormen over een nieuw idee. Voorheen hebben alle edities van Globehouse zich op één locatie afgespeeld. Het leek mij echt een uitdaging om te kijken of we een feest konden geven in twee van de grootste clubs die Arnhem rijk is, namelijk The Level en Manhattan.

Na het uitspreken van dit idee verklaarden de meeste betrokken mij voor gek, haha. Dat gaat je nooit lukken, twee concurrerende clubs op zo’n manier laten samenwerken. Een week later had ik alle afspraken met The Level en Manhattan rond. Nog een weekje later stonden ook bijna alle acts al vast.”

Hoe heb je dit voor elkaar gekregen?
“Ik ben gewoon met de eigenaren van beide clubs om te tafel gaan zitten en heb een heel prettig gesprek gehad. Ze stonden allebei open voor het idee om gewoon eens de samenwerking aan te gaan. Wanneer mensen horen dat twee clubs die je als gezonde concurrenten kunt zien ineens een samenwerking aangaan dan zorgt dat natuurlijk voor een buzz.

De laatste jaren is er veel ophef geweest rondom het zorgenkindje dat de Korenmarkt en omgeving heet. Met dit feest en de daarbij behorende samenwerking willen we eigenlijk ook wel een beetje een positief signaal afgeven. Een tweetal concurrerende ondernemers die samen met een Arnhemse evenementenorganisatie gaan samenwerken, dat zie je niet erg veel. Met dit concept willen we een beetje laten zien dat we graag denken in oplossingen en niet zozeer in problemen zoals belangenverstrengeling. Ik denk dat de tijd ook gewoon wel rijp was om dit eens te proberen.

We hebben er wel bewust voor gekozen om verschillende muziekstijlen te programmeren per club. The Level zal vooral in het teken staan van Urban en is 16+ terwijl Manhattan 18+ is en de nadruk daar qua line-up wat meer op house en mainstream ligt. Als je zo’n samenwerking goed wilt laten verlopen moet je ook rekening houden met het beleid van een club en het publiek dat doorgaans een club bezoekt.”

Globehouse weet zich goed staande te houden, zowel qua organisatie als concept. Waar kun je dit succes aan toeschrijven?
“We hebben goede relaties met zowel de clubs als de artiesten. Elke keer proberen we een kwalitatief goed feest neer te zetten met een lekkere volle line-up met voldoende ruimte voor lokaal talent. Er zijn echt veel jonge artiesten uit Arnhem en omgeving die graag willen optreden. Wij bieden ze de mogelijkheid om samen met grotere namen op een feest te draaien. Dat zorgt ook weer voor goede mogelijkheden tot netwerken. Ik merk dat veel artiesten graag terugkomen op Globehouse en dat er gewoon een goede vibe om onze feesten hangt. Dat heeft ervoor gezorgd dat we een goede naam hebben kunnen opbouwen als organisatie.”

Dit is het laatste Globehouse feest van 2014. Wat zijn de plannen voor 2015 en daarna?
“Ik hoop dat we net zo lekker door kunnen gaan als de afgelopen twee jaar. Mocht de samenwerking tussen The Level en Manhattan een succes worden dan gaan we uiteraard kijken of we zoiets vaker kunnen organiseren. Als het goed loopt lijkt het mij ook interessant om er meer clubs bij te betrekken. Een soort Amsterdam Dance Event, maar dan in het klein en in Arnhem, haha. Dat lijkt mij te gek.

Ik sta ook wel open voor gekke ideeën. Een mega Globehouse Paintball event of een flashmob in combinatie met een outdoor event. Wie weet! Ik zou ook graag internationale artiesten willen boeken, en dan het liefste een keer een grote naam. Afrojack op Globehouse ofzo. Onbetaalbaar, maar wat zou dat vet zijn.”

Lokaal talent gezocht!
Globehouse is altijd op zoek naar (nieuw) lokaal talent en jongeren die graag evenementen willen organiseren. DJ’s, VJ’s, producers en jongeren die graag bezig zijn met het organiseren van evenementen en alles wat daarbij komt kijken kunnen altijd even contact met ons opnemen. Wanneer je artiest bent vergeet dan niet om je producties of mixen door te sturen. In contact komen met de organisatie van Globehouse kan door een mailtje te sturen naar contact@globehouse.eu.

Win tickets!
In samenwerking met GlobeHouse Events verloten we 3×2 combitickets. Wil jij samen met een vriend of vriendin kans maken op tickets? Klik hier om direct naar de winactie te gaan.

Tags : , , ,

Reacties