Ik ruilde kleding in het Klerecafe

Geplaatst op 21 februari 2013 Door In Artikelen, Foto's en Aftermovies, Lifestyle, Uitgaan

In de grote zaal van de Willemeen werd op 20 februari de vijfde editie van het Klerecafé gehouden. Er werd kleding geruild, glühwein gedronken, gezeefdrukt, gratis visagie advies gegeven en een modeshow gelopen

 DSC_3986 (Small)

Ik kwam aan bij het Klerecafé met een grote tas van de Albert Heijn vol met oude kleding. Elf stuks maar liefst én ook nog een accessoire. Kleding die je toch nooit draagt, je kent het wel. Kleding die je wegfrommeld achter in je kast maar niet weggooit. Omdat je het misschien  ooit bij dat ene feestje of op die zomerse dag aan kan doen.

Nou die kleding leverde ik dus in bij de garderobe van de Willemeen. Wat ik er voor terug kreeg was een wasknijper met daar op het cijfertje 11. Een beetje van slag, omdat me dit niet zon goeie ruil leek, ging ik de ruilruimte in. Mijn kleding was razendsnel in een van de rekken gehangen, en dus mocht ik nieuwe-oude-kleding uitzoeken om toe te voegen aan mijn collectie.

De chaos was al snel begonnen, maar een tactiek was geboren. De meisjes van het Klerecafé kwamen via een achteringang binnen om de nieuwe oude kleding van andere meisjes, vrouwen en zelfs van een paar jongens in de rekken te hangen. Het volgen van deze meisjes was op een gegeven moment mijn favoriete bezigheid om zo de leukste items gelijk te vangen.

Nadat ik wat leuke nieuwe-oude-kleding had verzameld kwam er een blonde jongen met krullen het podium op om een verhaal te vertellen over het concept van het Klerecafé.

“De opbrengsten van van de modeshow en magazineverkoop gaan naar PLAN Nederland. Plan steunt kinderen in ontwikkelingslanden en geeft daarbij extra aandacht aan de achterstand van meisjes”, aldus de jongen. De jongen met de blonde haren was een beetje ziek, zo vertelde hij, dus raakte zijn verhaallijn als snel kwijt. Maar als je nog meer wilt weten over plan Nederland kun je hier hun website bezoeken. De overgebleven kleding van het Klerecafé gaat naar overigens naar Kledingbank Arnhem.

De blonde jongen verliet het podium en de modeshow van de twee meisjes Marije en Renée Popping begon. Op een mix van oosterse en westerse muziek kwamen één voor één modellen de catwalk op. Een mix van oosters en westers was dan ook het concept van de modeshow.

Na de modeshow ging ik richting de uitgang, ik had genoeg van de drukte, want druk dat was het! En had genoeg kleding verzameld.

Kortom: het was een leuke editie van het Klerecafé waar heel wat afgeruild werd en waar ik mijn oude kleding heb kunnen ruilen voor hele leuke nieuwe-oude-kleding.

Foto’s/tekst: Esra de Wit en Catherine Willemse

Tags : ,

Reacties