In actie voor een plasticvrij Arnhem: check hier de activiteiten!

Geplaatst op 6 maart 2019 Door In Hulp & Info, Jij & de wereld, Mis het niet, Uitgaan

De Groene Vos, Rozet en de gemeente Arnhem maken zich tot en met 10 april sterk voor een plasticvrij Arnhem. In Rozet is een tentoonstelling te zien en er zijn talloze activiteiten te doen! 
 

Plastic heeft veel nadelen. Zo is het lastig te recyclen en is het nauwelijks afbreekbaar. Dat zorgt voor grote problemen: jaarlijks komt ruim 6,4 miljoen ton plastic in zee terecht en daarmee ook in onze voedselketen.

Tentoonstelling
Vanaf 9 februari is de tentoonstelling ‘Out to sea? The Plastic Garbage Project’ te zien in Rozet. De indrukwekkende tentoonstelling laat een confronterende realiteit zien: plastic afval dat in de oceanen drijft blijkt een grote bedreiging voor mens en dier. Naast deze tentoonstelling is er in Rozet ook werk te zien van kunstenaars, die geïnspireerd zijn door de problematiek van plastic afval.

Activiteiten 
Er worden diverse lezingen, rondleidingen en activiteiten georganiseerd om iedereen bewust te maken van plastic afval. De vraag die centraal staat is: Wat kun je zelf doen? Zo vindt er van 18 tot en met 23 maart vindt er een plasticestafette plaats op diverse plekken in Arnhem. Voor een volledig overzicht: https://www.rozet.nl/plasticvrij.

Prijsvraag
Heb je altijd al willen weten wat er met plastic afval gebeurt na de inzameling? Doe dan mee met de prijsvraag en maak kans op een geheel verzorgde excursie naar de sorteerinstallatie in Rotterdam op 8 of 22 maart en duurt van 09:00 tot 16:00. Stuur voor 25 februari 2019 een mail naar afval@arnhem.nl en vertel in maximaal 200 woorden wat je nodig hebt om afval nog beter te scheiden.

Tags : , , ,

Reacties