Into The Future Festival – uniek, eenmalig festival in Nijmegen van 6 t/m 9 februari

Geplaatst op 30 januari 2020 Door In Mis het niet, Prijsvraag, Uitgaan

Het meest bijzondere festival van het komende seizoen draagt de naam ‘Into the future’ – een enorm ambitieus en interactief Nijmeegs festival waarin tussen 6 en 9 februari niets minder dan onze eigen vrijheid aan de tand wordt gevoeld. Daarbij richt Into the future zich op vrijheid in de meest ruime zin van het woord. Want of je nu bijvoorbeeld homo, immigrant, rechts of links bent, vrijheid is vaak een even persoonlijk als vaag begrip. En met 75 jaar bevrijding in het achterhoofd kan het geen kwaad om eens de balans op te maken.

The festival that rocks your freedom
Into the future mixt op onnavolgbare manier 75 uur lang non-stop (!) entertainment met inhoud tot een programma dat actueel en voor iedereen aansprekend is. Zo zijn er in de hele stad evenementen voor feestbeesten, muziekliefhebbers, filmnerds, kookgekken, fikstokers, debatgangers, avonturiers, nachtbrakers, sportievelingen en nog veel meer. Vaak gratis, soms tegen een kleine vergoeding. Heb je die bekroonde animatie Mind My Mind nog niet gezien dan kun je terecht bij ‘Into Movies that Matter’. Of wil je Eurosonic Noorderslag-sensatie S10 eens live en van heel dichtbij zien? Kan gratis bij ‘Into the fik’. Of zou je eens een bijzondere editie van de Sunset March willen lopen? Welkom. Koken met Vjeze Fur of in gesprek met Loiza Lamers? You name it, Into the future heeft het.

Into Academy!
Into Academy is het programmaonderdeel waar ITF echt de diepte in gaat. Op zaterdag 8 februari wordt er in Brebl antwoord gezocht op wat 75 jaar vrijheid ons gebracht heeft. Kun jij bijvoorbeeld jezelf zijn, of voel je je ergens door beperkt? Door wie of wat dan? Hoe kijk je naar de toekomst? Of waar maak je je wel eens zorgen over? Het is de dag waarop je op serieuze, hilarische en/of confronterende wijze leert waarom vrijheid onmogelijk vanzelfsprekend kan zijn en wat dit hardnekkige cliché zo waar maakt.

Dat moet gevierd worden!
Vrijheid is en blijft natuurlijk uitermate geschikt om te vieren dus ook in dat opzicht doet Into the future niet te zuinig: Qmusic + Het Foute Uur host op 6 februari in Doornroosje een avond met een live optreden van Ch!pz, in Brebl kun je op zaterdag 8 februari terecht voor het XXL LHBTI-feest ‘Into YOU’ met o.a. Joost van Bellen en LIONSTORM, en Drie Gezusters houdt een Block Party met o.a. Jacin Trill en Yallah Yallah. En op het Eiland Veur Lent kun je bij Into de fik 75 uur lang terecht voor allerlei clinics, optredens en kampvuurgezelligheid.  Het volledige programma vind je op www.intothefuture.nu.

 

 

Tags : , , , ,

Reacties