Joggipad viert eenjarig bestaan

Geplaatst op 19 maart 2014 Door In Mis het niet, Uitgaan

Op zaterdag 22 maart viert het Arnhemse Joggipad haar eenjarig bestaan in de Willemeen. Hoogste tijd om eens nader kennis te maken met deze vrij nieuwe evenementenorganisatie. We spraken met medeorganisator Yasper.

joggiheader

Wie of wat is Joggipad?

Joggipad is non-profit organisatie die thematische feesten organiseert waar Dubstep, Trap, Drum and Bass en aanverwante bass-georiënteerde muziekstijlen worden gedraaid. Vorig jaar is het feest begonnen als een birthday bash van een paar heren van de organisatie. Het zou gewoon een eenmalig feestje worden in Club Platinum. Een week van tevoren kregen we het idee om het feest een naam te geven en om er ook daadwerkelijk DJ’s te laten draaien. Dat beviel goed en zodoende zijn we begonnen met het vaker organiseren van dergelijke feesten. Het afgelopen jaar hebben we nog twee edities in Club Platinum georganiseerd en eentje in The Stage.

Als organisatie zijn we vooral bezig om het publiek zo tevreden mogelijk te houden en zo hard mogelijk te laten feesten. Dit doen we door veel werk te steken in de aankleding. We proberen elke editie te voorzien van een thema en dit terug te laten komen in alle facetten van het feest. Daarnaast proberen we altijd goed in contact te  blijven met de crowd en de entreeprijs lekker laag te houden.

We bieden daarnaast ook een podium voor vers draaitalent. Ondertussen hebben we ook al een paar resident DJ’s, waaronder het jonge talent Formil en zijn broer Beerbo. Beide DJ’s timmeren al aardig aan de weg op jonge leeftijd. Zaterdag draaien ze back to back in de Willemeen!

In Arnhem worden vrij veel feesten georganiseerd waar Dubstep, Drum and Bass en aanverwante muziekstijlen worden gedraaid. Hoe proberen jullie je hierin te onderscheiden?

In Arnhem zijn meerdere feesten met voornamelijk Drum and Bass en Dubstep. Trap is nog wat minder te vinden in het uitgaansleven in Arnhem. Wij proberen ons te onderscheiden door echt goed naar het publiek te luisteren. Wat wil het publiek nou echt precies? We merken dat de meeste bass feesten een soort duister sfeertje hebben. Wij gaan daar juist tegenin door zo veel mogelijk energie, licht en kleur te creëren en daardoor een zo euforisch mogelijk feest neer te zetten.

Wat kunnen bezoekers zaterdag in de Willemeen verwachten?

We bestaan nu een jaar en dat gaan we vieren door nog groter uit te pakken. Nog meer decor en nog vettere DJ’s die de dikste hedendaagse tracks en klassiekers samen laten komen tot een mix die je niets anders zal laten doen dan uit je dak gaan. Natuurlijk zijn we er ook heel blij mee dat deze editie in de Willemeen gaat plaatsvinden. Dit is in onze ogen de beste locatie voor Joggipad in Arnhem.

Wat zijn de toekomstplannen voor Joggipad? Gaan jullie de samenwerking opzoeken met andere initiatieven? Blijven jullie in Arnhem of zijn er ambities om Joggipad ook elders te organiseren?

Vanzelfsprekend gaan wij zo lang als het kan door met Joggipad en zullen we proberen iedere editie weer te overtreffen. Als we een toffe samenwerking aan kunnen gaan met een andere organisatie of feest dan zullen we dat zeker overwegen. Nu kunnen we daar nog weinig over zeggen. Het lijkt ons supertof om en volgend jaar een XL editie te organiseren met oud & nieuw, Koningsdag of een andere dergelijke dag en nacht.

Anyway, kom zaterdag 22 maart vooral checken hoe vet Joggipad is, wij zullen je zeker niet teleurstellen!

joggifoto

Joggipad #4 – Foto: Victor Wennekes

 

Tags :

Reacties