Meester Hidde rapt jongeren door coronadepressie op Blue Monday met livestream vanuit Posttheater

Geplaatst op 12 januari 2022 Door In Uitgaan

Meester Hidde Nuijten, de eerste rappende docent van Nederland, ‘vaccineert’ jongeren met positiviteit op de meest depressieve dag van het jaar. Tijdens de Bright Monday Show die hij presenteert geven BN’ers, waaronder Dolf Jansen, olympische sporters zoals Mark Tuitert en bekende influencers, jongeren energie met muziek, humor en tips om positief te blijven.

De Bright Monday Show wordt gehouden en live gestreamd op maandagavond 17 januari vanuit het Posttheater in Arnhem. Het is een vrijwillig initiatief van oud-psychiater Bram Bakker, die samen met vrijwilligers jongeren een steuntje in de rug wil bieden in deze moeilijke tijd.

Geen Blue maar Bright

Bijna de helft van jongeren tussen de 12 en 25 jaar ervaart mentale gevolgen van de coronacrisis. Ze zijn bang voor het virus, hebben depressieve gedachten over de toekomst en/of voelen zich eenzaam. “We maken van Blue Monday dit jaar Bright Monday”, aldus Bakker. “Jongeren hebben het al zwaar genoeg. De meest depressieve dag van het jaar verandert daarom in de meest sprankelende en inspirende dag”. 

Meester Hidde

Meester Hidde heeft als aardrijkskundeleraar en influencer op social media dagelijks te maken met jongeren die leven met sociale achterstanden, mede uitvergroot door corona. “Ik kan afleiding bieden, een luisterend oor zijn en samen met jongeren creatief bezig zijn om de zinnen te verzetten. Met de Bright Monday Show bereiken we samen met artiesten en influencers een nog veel groter aantal jongeren.” Check Meester Hidde op Instagram en TikTok.

Livestream

Afhankelijk van de persconferentie aanstaande vrijdag, zijn er mogelijk toegangskaarten beschikbaar om live aanwezig te zijn tijdens de Bright Monday Show. In ieder geval is er een livestream zodat iedereen erbij kan zijn.

Een kaartje kost €2,50, om de kosten te dekken voor de opnames van de show. De Bright Monday Show start op maandagavond 17 januari om 20.30 uur vanuit het Posttheater in Arnhem.

Kijk voor meer informatie en tickets op https://www.posttheater.nl/activiteit/100640/2022-01-17/bright-monday-show.

Beeld: Meester Hidde Instagram

Tags : , , ,