Mis het niet: 9 tot 5 mentaliteit festival op 1 februari in Luxor Live

Geplaatst op 27 januari 2020 Door In Mis het niet, Uitgaan

Voor iedereen met een 21:00 tot 5:00 mentaliteit is er op zaterdag 1 februari een nachtelijk megafeest in Luxor Live, met een enorm scala aan performance acts en bands. Alle ruimtes van Luxor Live worden in gebruik genomen voor deze gelegenheid, ook alle achterkamertjes waar normaal gesproken geen publiek mag komen.

9 tot 5 mentaliteit festival 2020

Als je in het dagelijks leven op kantoor zit zou je het niet verwachten, maar in 8 uur kan je heel veel doen. Dat bewijst het programma van het 9 tot 5 mentaliteit festival wel: geen koetjes en kalfjes bij de koffiemachine, geen frustraties om een dienstweigerend kopieerapparaat. Maar gewoon een paar Excelsheets gevuld met muziek van toffe bands en acts van performers en kunstenaars, die je even uit de sleur van je dagelijkse kantoorleven halen.

Bad Habits met Blithesome Sprouts
Met een chillout groter dan de dansvloer en een dansvloer intiemer dan je gemiddelde slaapkamer, creëert Bad Habits een speeltuin voor (lokale) beeldende kunstenaars en getalenteerde jonge house DJ’s. Namens Bad Habits zullen Blithesome Sprouts inklokken. Amsterdammers Olivier en Lennart combineren hun muzikale middelen en visies tot iets nieuws en opwindends.

Benji
Benji is het alter ego van de Nijmeegse broers Jordi Lammers en Rindert Lammers, vernoemd naar hun favoriete album van Sun Kil Moon. Jordi heeft een achtergrond in de poëzie en Rindert in de muziek. In 2018 brachten ze hun eerste single ‘Weet je nog die zomer’ uit en in 2019 werkten ze voor de single Vuurvlieg samen met saxofonist Joseph Shabason (War On Drugs, Destroyer).

Café De Plak met Calor, Syntax, Plakband en Tutti
Café De Plak in Nijmegen is niet alleen wereldberoemd om hun kaasgehakt, maar zeker ook om zijn beruchte kelder met eigenzinnige feesten waar de ultieme 21.00 – 05.00 mentaliteit heerst.  Café De Plak wordt voor één keer naar Arnhem gehaald, alwaar de kelder van Luxor Live omgebouwd wordt tot de beroemdste kelder van Nijmegen. Met Coûteux van Calor (alle hoeken van het elektronische spectrum gecombineerd met hypnotiserende visuals), Sjef & Florian van Syntax (Arnhemse genre-fluid clubmuziek), Coco & Ralph Cunt namens Plakband (cross-genre, underground dansmuziek) en Tutti (italo-disco-electro feest).

Dagschotel met Cheff Solo en Sekushi Boys (live).
Dagschotel serveert al ruim acht jaar hun visie op hoe een feestje zou moeten smaken, met eclectische DJ en- livesets, performances, visuals en heel wat fratsen als bijgerecht. Uw chefs van de avond zijn Cheff Solo en Sekushi Boys (Sekushi Boys is een opkomend hiphopduo. Vluchtige rhymes gevuld met punchlines van Mecky en de synth-heavy en energieke beats van Faust zorgen voor een frisse kijk op de huidige Nederlandse rap-scene).

Heirloom
Heirloom is het instrumentale ambient / post-rock geesteskind van gitarist en componist Tom Broshuis (Mister and Mississippi). Zijn weemoedige instrumentale muziek roept nostalgie en heimwee op, maar klinkt ook dromerig, hoopgevend en troostend.

Hey Team
Hey Team is een nieuwe, vierkoppige indie band met leden uit compleet verschillende hoeken van de muziekscene. Van super underground DIY bands tot best wel beroemde acts die regelmatig op de radio te horen waren. Een onwaarschijnlijke combinatie rasartiesten die bij elkaar zijn gekomen door hun gedeelde liefde voor luide muziek en catchy riffs.

Jellephant & the Phantoms
Jelle Haagsma brengt onder de naam Jellephant al jaren albums uit. Op het podium wordt hij bijgestaan door zijn liveband The Phantoms. Hij klinkt altijd weer anders; zijn laatste werk focust zich op rechttoe-rechtaan post-punk met flarden van surf.

just big hills
David Berman, alias Just Big Hills, is een Arnhemse producer die bekend is om zijn triphop beats met dromerige indie lofi invloeden. Met een grote following op Youtube en Spotify is hij beroemd tot in Vietnam.

Las Medicinas
Las Medicinas is het medicijn tegen de waanzin in de wereld en de waanzin in je eigen hoofd. Denk aan hypnotiserende ritmes, elektronische synthesizer bas geluiden, repetitieve orgel loopjes, half-valse gitaar sounds en vocalen doordrenkt van effecten. Psychedelische cumbia, tropische punk, distorted reggaeton en duistere surfrock.

5 of clubs
5 of clubs is een gloednieuw collectief van vijf hedendaagse dansers afkomstig uit België, Frankrijk, Portugal, Ierland en Nederland die elkaar ontmoet hebben tijdens hun studie aan ArtEZ. Hun performance RUSH HOUR is een verkenning van onze dionysische natuur en een ode aan jezelf loslaten!

Nieuwe Electronische Waar met Frisceaux & Charlotte Schwartz
Nieuwe Electronische Waar (NEW) is een platform voor producers van elektronische muziek uit Oost-Nederland en heeft als doelstelling om jong talent te ontdekken en te ontwikkelen. Het opkomende talent Frisceaux & Charlotte Schwartz (broer en zus Suzanne en Friso de Swart) uit Arnhem maken elektronische muziek waarbij ze hun tenen dippen in house, deep-house, en techno met goede vocals, diepe baslijnen en mooie akkoordenprogressies. Een goed huwelijk tussen analoog en digitaal.

Paracetamøl
Paracetamøl is een vierkoppige garage-punk band uit Arnhem/Nijmegen. In 2018 ontstond deze formatie vanuit de liefde voor bands als Ex Cult; rauw en energiek. Hard en scherp spelen, in het verlengde van bands als Oh Sees en Metz.

Wentelteefjes
Wentelteefjes is een Arnhems collectief dat evenementen organiseert waarin kunstexposities worden gecombineerd met zaken als muziek, literatuur en uitvoeringen. Ze bieden een etalage voor jonge kunstenaars die hun werk willen tonen. Voor 9 tot 5 mentaliteit Festival cureert het Wentelteefjes team, bestaande uit Rikker ter Horst, Romar de Bonte, Katinka Zonneveld en Chantal van Lieshout een tentoonstelling met verschillende videokunstwerken.

Yallah! Yallah!
Geen sprookjes en buikdanseressen: bij Yallah! Yallah! wordt er gedanst op échte moderne en traditioneel Arabische grooves. Dans op Marokkaanse hiphop, reggaeton uit Egypte en Israël, speeddabke uit Libanon, trap uit Syrië, Palestijnse hiphop en nog veel meer!

Wat:                       9 tot 5 mentaliteit festival

Waar:                    Luxor Live (in alle ruimtes van het pand is iets te beleven)

Wanneer:            De nacht van zaterdag op zondag, 1 en 2 februari 2020

Wat kost het:     Je goede nachtrust en €12,50 (hier tickets bestellen)

Meer info:           LuxorLive.nl / Facebook pagina / Facebook evenement

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties