Moving Futures Festival keert terug naar Arnhem

Geplaatst op 31 mei 2022 Door In Artikelen, Mis het niet, Theater & dans

 

Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu.

Van woensdag 1 juni tot en met vrijdag 3 juni 2022 is Moving Futures Festival weer terug in Arnhem. Op 1 juni begint het festival in Stadstheater Arnhem. Op 2 en 3 juni sluit het festival af in Theater a/d Rijn. Moving Futures is hét festival waar je dans van de nieuwste generatie makers in al zijn verschijningsvormen beleeft. Doe mee in een workshop, geniet van double bills in de avond en laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers van nu.

Workshops

Tijdens Moving Futures Festival kun je ook zelf ook echt meedoen. Op woensdag 1 juni begint het festival met een ontmoeting- en werksessie van Merel Severs. Tijdens deze ontmoeting gaat ze het gesprek aan met programmeurs en makers over het ideale werkveld. Donderdag 2 juni slaan choreografen Ruben Chi en Mohamed Yusuf Boss de handen ineen en ontwikkelen vanuit de hiphop filosofie van each one teach one een nieuw workshop format voor lokale dans communities. Deelnemers van deze workshop krijgen korting op een ticket voor het avondprogramma van Moving Futures in Theater a/d Rijn.

Voorstellingen

Geniet drie dagen lang van dansvoorstellingen van de nieuwste generatie makers in al zijn verschijningsvormen. Hiphop, improvisatie, modern en experimenteel – het is er allemaal. Door de double bill krijg je altijd twee voorstellingen te zien voor de prijs van één. Zoals de performatieve roman Going Primal van Keren Rosenberg. In An unconventional striptease van Ian Yves Ancheta & Iannes Bruylant krijg je een intiem portret te zien van een relatie tussen twee mannen. En in Hissy Fit van Christian Guerematchi wordt het gewelddadige stigma onderzocht dat aan de zwarte identiteit wordt verbonden. Daarnaast zijn er nog veel meer voorstellingen te zien.

Voor het avondprogramma op donderdag 2 juni kies je zelf welke voorstellingen je wilt zien in een ‘double bill’. Je ziet twee verschillende voorstellingen voor een vaste prijs van €17,50. Voor de rest van het programma zijn losse tickets verkrijgbaar. Deelnemers van de dansworkshop krijgen korting op een ticket voor het avondprogramma van Moving Futures in Theater a/d Rijn.

Reacties