Muziek bij de Buren

Geplaatst op 22 december 2013 Door In Foto's en Aftermovies, Recensies, Uitgaan

Op zondag 15 december vond de eerste editie plaats van het festival ‘Muziek bij de Buren’. In een zestigtal Arnhemse huiskamers vonden optredens plaats van een keur aan artiesten. Van rock tot pop, van latin tot singer-songwriter en van heavy metal tot folk; er was voor ieder wat wils. De dag begon ‘s ochtends in Dudok met een echt Ernhems Ontbijtje, samen met burgemeester Herman Kaiser en een optreden van Lavalu.

lavalu

Vervolgens waren er door heel Arnhem in totaal 169 optredens verspreid over de verschillende kamers. De dag werd afgesloten met een eindfeest in Luxor Live.

Zondag was het druk in het centrum van Arnhem. Koopzondag, kerstkraampjes en naar mijn gevoel nog meer straatmuzikanten als normaal. Het was bijna onmogelijk om Muziek bij de Buren niet op te merken. Overal hingen posters en de organisatie deelde volop programmaboekjes uit met een plattegrond zodat je niet de hele stad af hoefde te dwalen op zoek naar die ene huiskamer.

De diversiteit qua muziekgenres en locaties maakte Muziek bij de Buren tot een zeer geslaagd festival dat een breed publiek wist aan te spreken. Overal een klein mini concertje, heel intiem en gezellig. Je zag en hoorde van alles. Zo werden in de ene huiskamer je oren bijna van je hoofd geblazen door harde metal klanken terwijl er in de volgende kamer een ingetogen showtje was van een singer songwriter. Ook het publiek was erg positief. ‘Wat een leuk initiatief, ze zouden dit soort dingen vaker moeten doen’. Je zag veel mensen foto’s maken, voorzichtig mee dansen op de maat van de muziek om uiteindelijk los te gaan. De echte fans zongen hele liedjes mee.

Het open karakter van het festival zorgde voor een intieme sfeer waarbij de bezoekers na afloop van een optreden makkelijk met de muzikanten in contact kwamen. Zo ontstond er veel interactie tussen het publiek en de muzikanten en kwamen er snel gesprekken op gang. Reden genoeg voor een volgende editie!

 

Tekst: Irene Reijnen & Joyce van Stuijvenberg

Fotografie: Joris Raaijman

Tags : , ,

Reacties