Online musea bezoeken, cultuur snuiven en meer met Google Arts & Culture!

Geplaatst op 12 januari 2021 Door In Mis het niet, Uitgaan

Door het coronavirus zit een bezoekje aan een museum er de komende tijd niet meer in. Maar ook vanuit je luie stoel kun je musea van over de hele wereld digitaal bezoeken met Google Arts and Culture. Van een bezoekje aan het van Gogh Museum in Amsterdam en rondwandelen op iconische daken in Parijs tot De Nachtwacht bekijken zonder een zaal vol bezoekers, op Google Arts en Culture kun je zo’n 500 verschillende musea en collecties online bezoeken!


Maar dat is lang niet alles wat deze dienst van Google te bieden heeft. Met de bijbehorende app valt er nog veel meer te ontdekken, bijvoorbeeld met de ingebouwde Art Selfie feature. Door een selfie te uploaden vergelijkt Google deze vervolgens met duizenden kunstwerken om te zien of er gezichten bij zijn die op jou lijken! Ook kun je overal naartoe reizen en rondleidingen langs iconische locaties, beroemde gebouwen en natuurwonderen volgen, gewoon op je scherm of in VR! Je kunt de Google Arts and Culture app gratis downloaden voor Android en iOS.

Vergeet ook niet een kijkje te nemen op Experiments with Google, waarop je allerlei bijzondere experimenten aantreft die kunst en digitale techniek combineren. Check bijvoorbeeld deze prachtig vormgegeven interactieve tour door de eeuwenoude stad Bagan, waarbij je zelf door de tempels kunt wandelen!

 

 

Tags : , , , , , , , ,

Reacties