Open poëziepodium ‘Eigenzinnig’ strijkt op 7 november neer bij Willemeen

Geplaatst op 6 november 2019 Door In Mis het niet, Spoken Word, Talent uit Arnhem, Talenten, Uitgaan

Eigenzinnig is een Deventers open poëziepodium waar een nieuwe generatie taalkunstenaars het hart kan luchten. Eigenzinnig biedt in het Burgerweeshuis en Davo Arnhem een laagdrempelige plek voor schrijvers van alle niveaus om materiaal te testen, broodnodige meters te maken en vertrouwen en stijl te ontwikkelen. Daarnaast maakt het podium uitstapjes naar andere steden, festivals en podia, alwaar de bewezen talenten hun werk aan een groter en gevarieerder publiek kunnen voordragen.

Op donderdag 7 november strijkt Eigenzinnig voor het eerst neer bij Willemeen. Op deze gratis avond betreden er maar liefst twaalf sprekers het podium. Vervolgens verzorgen dj’s Pedro Almeida & Bravesh een kleine afterparty waarbij je onder het genot van een drankje na kunt genieten van al het moois wat je net gehoord hebt.

Een greep uit de line-up van Eigenzinnig x Willemeen

Integer en oprecht. Floortje van Lierop zet uit wat zij voelt en doet dat op een bijzonder directe manier. Haar teksten schetsen het leven in de late uurtjes, ze neemt je mee op reis langs haar feestjes en laat je om de hoek kijken in haar turbulente liefdes leven. Floortje schrijft herkenbaar en liefdevol met een vleugje duisternis waarmee ze de zalen stil weet te krijgen. Ze houd het klein maar emotioneel groots en spreekt de woorden uit waar je zelf niet van wist dat je ze zocht.


Tom Strik is acteur, schrijver en muzikant. Tijdens zijn werk als acteur raakte Tom geïnteresseerd in spoken word. Theatraliteit zie je dan ook in verschillende vormen terug bij Tom. Zowel in zijn shows als in zijn teksten. Tom is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, samenwerkingen en combinaties. Zo integreert hij spoken word in theatervoorstellingen die hij maakt en met zijn live-act SPROKEN combineert hij spoken word met elektronische muziek. Met SPROKEN stond hij al op festivals als Amsterdam Dance Event, Solar Weekend, Extrema Outdoor Belgium en Hullabaloo.

Tom organiseert evenementen, verzorgt de boekingen voor verschillende artiesten, schrijft liedjes, geeft workshops, maakt grapjes, is barman, kan vuurspuwen en host op verschillende podia en festivals. Tom is ook co-oprichter van het theatergezelschap LINEA REKTA. Tom getekend als creatieve schrijver en spoken word artiest Spoken Agency. Hij schreef al voor opdrachtgevers als Pakhuis de Zwijger, de Volksbank, GroenLinks, Scotch&Soda, VanWonen, Nacht van de Vrijwilliger en Orde van de Dag.


Iris Besseling schrijft om in woorden te vangen waar andere geen woorden voor hebben. Ze laat je kijken in haar wereld en pakt je bij de hand om hem samen te doorwandelen. Met behulp van net genoeg eigenwijsheid vindt zij een mix tussen passie en pijn met humor als verdediging.

Deze eigentijdse jongedame staat op meerdere podia zoals: Utrecht, Arnhem, Deventer en Den Bosch. Dit doet ze samen met haar grootste obsessie: gekke blousejes. Laat deze student Literatuurwetenschap je meenemen op haar reis!


De uit Deventer afkomstige Ischa Den Blanken studeerde in 2015 af op Artez Arnhem als theatermaker en docent. Momenteel studeert hij filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ischa is werkzaam in het (jeugd)theater als maker, schrijver en docent. Hij schreef al een opera, een toneelstuk en een monoloog voor de jeugd. Daarnaast werkt hij aan zijn eigen projecten als dichter, acteur en muzikant. Hij was in 2017 deelnemer van Poetry Circle Utrecht en mocht datzelfde jaar de Spoken Award voor Storytelling in ontvangst nemen. Daarna maakte hij trots op verschillende podia zijn opwachting, waaronder dat van Poetry International, Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen, Bordelines Poetry, Met Andere Woorden en Eigenzinnig.

Check het Facebook event om kennis te maken met de rest van de sprekers.

Eigenzinnig x Willemeen
Donderdag 7 november
Tijd: 20:00 tot 01:00
Entree: gratis!
>> Facebook event

Tags : , , , , ,

Reacties