PLANKGAS #5: Hiphopmuziek in Arnhem | Interview Sidney Shane

Geplaatst op 23 april 2021 Door In Mis het niet, Muzikanten, bands & DJ's, Talenten, Uitgaan

Hoe staat het ervoor met de hiphopmuziek in Arnhem? Op vrijdagavond 7 mei staat deze vraag centraal tijdens de interactieve gratis online ZOOM-meeting ‘PLANKGAS #5: Hiphopmuziek in Arnhem’. Jij kan ook deelnemen! In aanloop naar deze editie spraken we met diverse makers die stuk voor stuk een waardevolle bijdrage leveren aan de Arnhemse hiphopscene. We trappen af met Sidney Shane Monkau: rapper, producer, artiestenbegeleider én medeoprichter van het muziekplatform Orga Sunset.

Hey Sidney! Waar houd jij je in de hiphopscene zoal mee bezig?
Hey! Ik ben vooral actief bezig met het begeleiden van artiesten in Arnhem en omstreken. Denk daarbij aan produceren, koppelen met producers, schrijverskampen organiseren en er natuurlijk voor zorgen dat hun muziek op alle streamingdiensten terechtkomt. Op dit moment ben ik druk bezig om mijn Akoestische EP af te ronden, waarbij ook wat beeld wordt uitgebracht.

Wat kenmerkt de Arnhemse hiphop in jouw ogen?
Accent, stemgebruik en de producties.

Hoe heb je de Arnhemse scene en muziek de afgelopen jaren zien veranderen?
De inhoud van de teksten is de laatste jaren wel echt veranderd. Momenteel wordt er veel gelet op cijfers en status en een stuk minder op de algehele kwaliteit.

Wat vind jij mooie ontwikkelingen?
Er zijn veel producers die bij elkaar komen en zowel voor Nederlandse als internationale artiesten produceren, dat is een zeker een goede ontwikkeling. Daarnaast bestaat hiphop tegenwoordig uit veel verschillende subgenres waardoor een erg breed publiek wordt bereikt; er zit voor bijna iedereen wel wat interessants tussen om te luisteren.

Waar kan het beter? Heb je hier zelf ideeën bij?
Meer samenwerkingen op de lange termijn en niet altijd in het begin al geld vragen voor iets. Om hier verandering in aan te brengen zou er beter gecommuniceerd moeten worden. Daarbij moet er ook een stukje geduld voor langdurige samenwerkingen worden gecreëerd. Goede workshops en masterclasses voor artiesten kunnen daar zeker een steentje aan bijdragen.

Zie je veel samenwerkingen ontstaan of is er in Arnhem toch sprake van een ‘eilandjescultuur’?
In Arnhem vind ik persoonlijk dat het meer een eilandjescultuur is. Als ik wil samenwerken met een specifiek persoon of überhaupt met iemand anders, dan lukt mij dat trouwens meestal wel in Arnhem. Dat komt denk ik omdat ik me niet beter voel dan anderen en altijd open sta om nieuwe dingen uit te proberen.

Wat zou Arnhem goed kunnen gebruiken?
– Coaching over het uitbrengen van muziek
– Een netwerkdag met belangrijke mensen in de muziekindustrie
– Masterclasses van bekende artiesten/producers

Welke kansen hebben we hier, die onderbelicht of onbenut blijven?
Dit initiatief van PLANKGAS is wat mij betreft al een goed begin om creatieve makers bij elkaar te brengen!

Wie geef jij een shout-out voor zijn of haar rol in de Arnhemse hiphopscene?
Kingsta, check ook zijn nieuwste release ‘Niet Op Aarde 3‘.

Meer te weten komen over Sidney Shane Monkau? Check dan ook het interview Sidney Shane Monkau:“Ik ben een family man in alles wat ik doe”

 


INTERESSE IN PLANKGAS #5 ?

Ben je ook benieuwd naar de stand van zaken van hiphop in Arnhem? Heb je je eigen ideeën of plannen? Dan mag je de komende editie van PLANKGAS natuurlijk niet missen. Je kunt vragen stellen, je mening geven of gewoon meekijken naar de gesprekken met diverse sterkhouders van de hiphopscene!

Hou de socials van PLANK Arnhem (Facebook en Instagram) in de gaten voor meer info en de link naar dit ZOOM-event, heel simpel om aan te haken!

Wil je vooraf op de hoogte blijven, meer info ontvangen of heb je suggesties of vragen? Stuur dan een mailtje naar pieter@jacobiberg.nl.

Facebookevent: PLANKGAS #5 online meetup: HIPHOP-muziek in Arnhem
Vrijdag 7 mei 19:00 tot 21:00 uur – gratis online meeting

Tags : , , , , , , , ,

Reacties