Première nieuwe voorstelling Merel Severs in Theater a/d Rijn

Geplaatst op 13 oktober 2022 Door In Kunstenaars uit Arnhem, Uitgaan, Vrije tijd

Op donderdag 20 oktober gaat de nieuwe voorstelling Try Not To Know What You Know van Merel Severs in première in Theather a/d Rijn in Arnhem. Een fysieke theaterperformance die een ode brengt aan de kracht en kwetsbaarheid van (vergeten) heldendom. Na vier avonden in Arnhem trekt de voorstelling door het hele land in onder andere Amsterdam en Utrecht.

Theatermaker en performer Merel Severs zoekt in haar werk naar radicale schaamteloosheid en het vieren van kwetsbaarheid. Volgens de jury is Merels werk persoonlijk, confronterend en bloedeerlijk. Ze is niet geïnteresseerd in definiëren, vastleggen en benoemen, maar zoekt naar een theatertaal die het onbenoembare voelbaar maakt. En tegelijkertijd woorden zoekt om pijnlijke realiteiten/ervaringen zichtbaar te maken.

Try Not To Know What You Know
Vechtfilms met Jean Claude van Damme, Bruce Lee of Sylvester Stallone. Eenlingen die de wereld met spierkracht, strijdlust en klappen een veiligere plek maakten. Wie wilde vroeger niet zo’n held zijn? In de indrukwekkende en fysieke theaterperformance Try Not To Know What You Know stappen Merel Severs en Milou van Duijnhoven een zelfgebouwde arena in, waarin ze zowel het verlangen als de afkeer naar heldendom onderzoeken. Ze laten los wat ze denken te weten en doen een nieuw voorstel; in constante beweging, transformatief, fluïde en ambigue. Met een mix van martial arts, flarden van onzichtbaar gebleven heldinnen en ‘acts of heroïsm’ keren ze de beperkte beeldvorming binnenstebuiten en onderzoeken tegelijkertijd hun eigen verlangen om een held te zijn. Wat willen zij bewegen in de wereld van nu?

Wanneer?
Op woensdag 19 oktober is de try-out van Try Not To Know What You Know. Na de première op 20 oktober speelt de voorstelling nog twee keer in Theater a/d Rijn en vanaf 10 februari toert de voorstelling door het land.

Waar?
Theather a/d Rijn, Arnhem

Meer informatie of tickets bestellen? Klik hier!

Tags : , , , , , , , ,

Reacties