Recensie AMP – 06-09 – Luxor Live

Geplaatst op 10 september 2012 Door In Recensies, Uitgaan

Donderdagavond 6 september stapte ik Luxor Live binnen in Arnhem. Van tevoren had ik op de site van Luxor gelezen dat er een concert was met singer-songwriters en ik was gelijk nieuwsgierig. Al bekend was dat Hartog Eysman kwam optreden.

Hartog had ik al een keer ontmoet bij een open dag van het conservatorium in Arnhem ; een enthousiaste leraar met een prachtige stem en veel liefde voor het vak. Dit kwam goed tot zijn recht in het zaaltje in Luxor. De zaal had iets weg van een grote warme huiskamer. Gelijk toen Hartog begon met zijn eerste liedje, was ik betoverd. Samen met Rowin Tettero op drums had hij de zaal in de ban van zijn prachtige, gevoelige liedjes. Leuk was ook dat de onderwerpen van de liedjes heel gevarieerd waren. Zo zong hij over zijn slechte ervaring in een bed and breakfast en dat hij toch liever een hotel had. Ik was zo enthousiast dat ik gelijk in de pauze zijn CD heb gekocht. Ben je nieuwsgierig geworden naar de muziek van Hartog?

Neem dan een kijkje op zijn website: http://www.hartogmusic.com/nl/

Na de pauze werd ik verrast door een contemporary-jazz trio. Het trio ‘Timshel’ bestond uit Malte Bogner op piano, Veit Steinmann op cello en Jonathan Reiter op drums. Stuk voor stuk geweldige muzikanten. De stukken zaten goed in elkaar en alle 3 de muzikanten hadden alle ruimte om hun eigen creativiteit ten gehore te brengen. Ze zijn druk bezig om meer bekendheid op te bouwen. Volgende week komt hun site online en eind september komt hun eerste CD uit. Houd deze naam dus goed in de gaten!

De avond werd afgesloten met DJ Audiocasting en de zaal werd omgetoverd in een dansvloer. Kortom een zeer geslaagde avond en ik ben zeker van plan om de volgende keer weer te gaan naar AMP in Luxor live.

Door: Ischico Velzel

Tags : ,

Reacties