Recensie: The Fault In Our Stars [film]

Geplaatst op 10 juli 2014 Door In Recensies, Uitgaan

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Hét Engelse Young Adult boek van John Green dat je gelezen moet hebben: The Fault In Our Stars. Dit boek ontving vele lovende recensies van bijvoorbeeld TIME en Markus Zusak, een Australische schrijver (bekend van o.a. The Book Thief). Hij weet het boek in drie zinnen goed samen te vatten: “Een roman van leven en dood en de mensen die ertussen gevangen zitten. The Fault In Our Stars is John Green op zijn best. Je lacht, je huilt en dan kom je terug voor meer.”

Na dit grote succes kon een verfilming bijna niet uitblijven. Vanaf vandaag is deze dan ook te zien in de Nederlandse bioscopen.

fault

Het verhaal begint met Hazel. Op haar dertiende is geconstateerd dat ze een vorm van longkanker heeft. Ze doet mee aan een experiment voor een nieuw medicijn, maar ze is en blijft ongeneeslijk ziek. Op een dag, na lang aandringen van haar moeder, gaat ze naar een praatgroep voor jongeren die lijden aan kanker. Haar leven verandert compleet als ze Augustus Waters ontmoet. Samen vormen ze het meest perfecte koppel dat je je zou kunnen inbeelden, aangezien ze zich in dezelfde benarde situatie bevinden. Wanneer Hazel haar favoriete boek (An Imperial Affliction) aan Gus uitleent, besluiten ze samen naar Amsterdam te gaan om de schrijver te ontmoeten. Desondanks je hun leven als ellendig zou kunnen beschouwen laten zowel het boek als de film goed zien hoe het koppel hier op een nuchtere en positieve manier mee omgaat. Zoals veel mensen over de boeken van John Green zeggen: je wordt verliefd op de hoofdpersonen. Dit wordt absoluut ook bereikt in de film. Het verhaal is ontzettend meeslepend, ontroerend, intrigerend, maar ook komisch en avontuurlijk. De manier waarop de twee 18-jarigen het beste van hun leven proberen te maken is buitengewoon en heel erg mooi.

Deze indrukwekkende tearjerker moet je zien (en lezen)! Daarom verloten we maar liefst vijf exemplaren van dit boek! Klik hier om direct naar de prijsvraag te gaan.

Recensie: Lucca de Ruiter

Tags : , , ,

Reacties