Semi-Bekend Tour met o.a. Kraantje Pappie – 24-11 – Luxor Live

Geplaatst op 28 november 2012 Door In Recensies, Uitgaan

Na een drukke zomer met shows op kleinere en grote (pop)festivals in Nederland en België trekt Kraantje Pappie nu langs verschillende Nederlandse en Belgische poppodia met de ‘Semi Bekend Tour’. Tijdens deze clubtour wordt hij vergezeld door de Deventerse groep Fata, mede-Groninger Roberto Tan en DJ Nitty Wow.

Op zaterdag 24 november was het Arnhemse Luxor Live aan de beurt. Waar Kraantje tijdens andere shows vooral in de grote zalen van poppodia stond geprogrammeerd, vond de show van vanavond plaats in de kleine zaal van Luxor Live. Helaas was het zaaltje niet groot genoeg om de complete visuele aankleding van het VJ-team Kleurbeur te huisvesten.

De Groningse Roberto Tan die in juni dit jaar zijn eerste demo ‘De Aftrap‘ uitbracht trapte de avond passend af nadat DJ Nitty Wow de zaal had voorzien van een fijne selectie tracks. In een krap half uurtje wist Roberto Tan de zaal lekker op te warmen met afwisselende tracks. Tan’s teksten zijn verhalend, zelfreflectief en voorzien van goed geproduceerde beats. Toch ontbreekt zijn performance hier en daar nog aan opbouw en variatie. Al met al een aankomend talent dat wellicht na het uitbrengen van meer werk een aanwinst zal zijn voor de Groningse scene.

Hierna is het de beurt aan Fata. Desondanks deze Deventerse formatie pas twee EP’s heeft uitgebracht hebben de heren Wantigga (mc/producer), Louis Bordeaux (vocalist/producer) en K1 Kerbusch (MC) zich al flink bewezen op allerlei podia, festivals en radioshows. Zo waren ze onlangs te zien in de show van Giel Beelen waar ze hun nieuwe single ‘Geile Donder‘ dropten. Eerder dit jaar kondigde Fata hun langverwachte debuutalbum “Jongvolwassen aan.

De heren van Fata weten zichzelf wederom te bewijzen in Luxor Live. Dat K1 Kerbusch nog aan het bijkomen was van ziekte was amper merkbaar.

Ik had gisteren meer dan 39 graden koorts maar kom de tent sowieso rocken

Het drietal weet een boeiende performance neer te zetten met veel variatie. De cleane vocals van Louis Bordeaux zijn een aanvulling op de rauwe en bijna onnavolgbaar snelle raps van K1 en de lines van Wantigga. Deze Deventenaren schakelen soepeltjes tussen harde knallers en melodieuzer werk. Ze houden de vaart er goed in gedurende de show zonder de interactie met het publiek uit het oog te verliezen. Op de laatste tracks doet MC Nexus (wel vaker op producties van Fata te horen) ook nog even mee, maar doet geen sterke inhoudelijke duit in het zakje. Fata is ‘Gewoon Bam‘ van begin tot eind. De temperatuur is inmiddels flink opgelopen in de zaal en de enige barvrouw loopt het vuur uit haar sloffen.

Dan de man waar de avond om draait: Kraantje. Zijn nieuwe single “Semi-Bekend” heeft al aardig wat airplay gekregen en zijn laatste studiosessie bij 101Barz spreekt boekdelen. De productie van de gelijknamige nog uit te komen EP is in handen van Noisia en dat is vanavond goed te merken. De kenmerkende Noisia-sound weet het publiek binnen no-time op te zwepen.

Al na een paar tracks trekt Kraantje zijn jasje uit en gaat de zonnebril af. De Kraan werkt zich in het zweet. Routineus brengt hij track na track met genoeg ruimte voor skits.

Arnhem, jullie gaan flink los. We zitten nu op ongeveer level 6, maar we gaan naar level 10!

Ondertussen maakt hij een bezoeker blij met een gratis G-shock horloge zoals hij bij meerdere shows doet. Na afloop van de show duiken Kraan en Fata niet meteen de kleedkamer in maar hangen ze lekker met de crowd. Smartphones worden vliegensvlug uit broekzakken getrokken voor de onvermijdelijke fotosessies.

K1 Kerbush: ‘Wanneer je als act niet lekker blijft hangen met je aanhang kun je de boel net zo goed inpakken en wat anders gaan doen‘.

Fata, Kraan en Co gaan verder naar club 22-24 in Doetinchem waar de party wordt doorgezet. Het feestje is en blijft aan met de Semi-Bekend karavaan!

Check hier de foto’s van Luxor Live.

 

Tags : , , ,

Reacties