Spaced Out – The Very Last Rave

Geplaatst op 7 januari 2014 Door In Recensies, Uitgaan

In 1992 vonden de eerste raves en acidhouse feesten plaats in de Rijnhal plaats. Inmiddels heeft de Rijnhal al aardig wat raves achter de rug, maar Spaced Out – The Very Last Rave was toch echt de laatste. Vanaf 2014 is de Rijnhal niet meer beschikbaar voor evenementen. Een goede reden om daar voor de laatste keer knallend het nieuwe jaar in te gaan. 8bahn, New Dutch School en Juxtapose  drie Arnhemse dance-organisaties – bundelden hun krachten om dit mogelijk te maken. Maanden van te voren was het al bijna onmogelijk om Spaced Out niet op te merken. Overal hingen posters en als promotieactie werd er in de binnenstad van Arnhem een Old School krantje uitgedeeld door een als Acid Smiley verkleed persoon. In dit krantje was alle rave info die je nodig hebt over Spaced Out en de ravegeschiedenis van de Rijnhal te vinden.

 spacebig

Spaced Out was een paar dagen van te voren uitverkocht. Op de avond zelf vergat je de kleine ongeorganiseerde chaos bij de inloop en kluisjes al snel toen je de zalen binnenkwam. Drie zalen, goede muziek en een fijne sfeer zorgden ervoor dat de feestgangers goed ravend 2014 in konden gaan. Old School werd New School en dit concept werkte goed. Beneden waren er twee zalen, eentje voor New Dutch School en eentje voor 8Bahn. De zalen waren met elkaar verbonden door tunnels met neongekleurde graffiti op de muren en allerlei kunstwerken. Dit zorgde voor een lekker underground sfeertje. Ook waren er genoeg leuke chill spots gecreëerd waar je even lekker uit kon rusten van het raven of gezellig een praatje te maken met je medefeestgangers. De muziekgenres in de verschillende zalen waren goed van elkaar te onderscheiden. Zo klonk er boven in de zaal bij Juxtapose een breed muzikaal aanbod met verschillende elektronische klanken, uiteenlopend van afrobeats tot jungle en hiphop. Beneden werd er door 8Bahn techno rave gedraaid. Ook New Dutch School was goed te onderscheiden qua muziek. Alle drie de organisaties hadden deze avond echt een eigen sound.

Het publiek was heel divers, van jong tot oud, van raver tot hipster, in gala jurk of in 90’s outfit. Een gevarieerde maar rave-gezinde meute.  Als Arnhemmer zijnde kwam je veel bekende gezichten tegen maar er waren ook genoeg bezoekers uit andere uithoeken van Nederland. Ondanks dat het een groot feest was met duizenden bezoekers voelde het toch intiem en gezellig aan. Ook in de zalen stond je niet hutje mutje ondanks het grote aantal feestgangers  maar was er genoeg ruimte om je danspasjes te maken.  Het uitverkochte Spaced Out was een groot succes en een waardig afscheid van de Rijnhal als feestlocatie.

 

Door: Irene Reijnen

Tags : , ,

Reacties