Terugblik: Globehouse presents Vato Gonzalez ft MC Tjen, Yellow Claw, Artistic Raw & More

Geplaatst op 13 mei 2013 Door In Recensies, Uitgaan

Hemelvaartsnacht is Hemelvaartsnacht niet zonder een lekker feestje. In Arnhem werd dat feestje georganiseerd door Globehouse. Alhoewel, feestje… Globehouse organiseerde net als afgelopen jaar wederom het grootste clubfeest van Arnhem. Met onder andere Vato Gonzalez, Artistic Raw en Yellow Claw in de line-up is er namelijk vooraf al één ding duidelijk: de organisatie pakt flink uit qua namen. Maar zal The Level ook op een woensdagavond op zijn kop staan? Dat ging reporter Lara aan den lijve ondervinden.

Rond een uur of 12 is het lekker druk in de zaal. The Hidjeckers, een jong dj-duo bestaande uit Ramiro Danchez en Dijomariry, stomen het publiek klaar voor een lange nacht. En dat lukt ze aardig. Een goede afwisseling van bekende dancetracks en eigen mixes zorgt voor beweging in de zaal. Het duo draait allerlei stijlen door elkaar, van hiphop tot funk, maar het zijn vooral de latin-vibes die gewaardeerd worden.

De sfeer zit er in en The Hidjeckers maken plaats voor Artistic Raw, bekend van de populaire Drughouse mixtapes. Eens in de paar maanden wordt er weer een nieuwe mixtape uitgebracht met de nieuwste sounds en tracks die vervolgens in een groot deel van de uitgaansscène te horen zijn. Het publiek weet dus wat ze kunnen verwachten van deze DJ en daardoor dromt het publiek zich steeds wat meer naar voren.

Dit keer worden er geen shirtjes of cd’s uitgedeeld maar gaat het puur om de muziek. “Put your hands up in the air” is de meest gebruikte zin van MC Shebaz Khan. Dit ‘commando’ wordt trouw opgevolgd door het gehele publiek: zelfs op het balkon van de VIP-lounge worden alle handen omhoog gegooid.

Artistic Raw sluit zijn set af en geeft het stokje door aan de enige echte Dirty House DJ van Nederland: Vato Gonzalez. Vanavond gaat hij verder dan alleen de Badman Riddim; Vato gooit zo’n beetje alle muziekstijlen in de mix. Helemaal vooraan bij het podium staat een groep jongens met een brede grijns te springen alsof hun leven ervan afhangt. “Arnhem, ik hoop dat er hier geen brave mensen zijn. Ik wil alleen maar gestoorde mensen zien vanavond” roept MC Tjen. Als antwoord op deze kreet gaat de zaal helemaal uit zijn dak; geen spoortje braafheid te bekennen in The Level vanavond.

Het is inmiddels al redelijk laat, maar daar trekt niemand zich iets van aan. Er staat ons nog een act te wachten en blijkbaar zorgt dat voor een onuitputtelijke energie onder het publiek. Niet gek, de tracks van Yellow Claw zijn immers het tegenovergestelde van rustgevend. De jongens van Yellow Claw hebben er voor gezorgd dat de Trapscene in korte tijd ontzettend populair is geworden in Nederland. Naast House en Dance is deze muziekstijl de laatste tijd vaak te horen in de uitgaansscène. Trap wordt gekenmerkt door zware bassen en wordt sterk beïnvloed door crunk, hip-hop, house en aanverwante stijlen.

Het is vannacht ook overduidelijk de bass die ervoor zorgt dat stilstaan onmogelijk is. Moshpits zijn nu dan ook onvermijdelijk. Voor je het weet zit je er midden in, of je nu wilt of niet. Desondanks de woeste moshpits is de sfeer goed. Een klein beginnend opstootje wordt vakkundig de kop ingedrukt door MC Bizzey: “Ho, dit is blijkbaar voor een aantal mensen emotioneel een beetje te zwaar”. Door dit vleugje humor weet iedereen weer waar het vanavond om draait en kunnen we ‘veilig’ door met losgaan.

Alles bij elkaar genomen was dit wederom een zeer geslaagde editie van Globehouse. De organisatie wist als geen ander The Level op een doordeweeks vrije dag op zijn kop te zetten. Thumbs up voor Globehouse, de artiesten en natuurlijk het publiek zelf. De vraag is alleen of Globehouse dit de volgende editie kan toppen.

Tags : , , ,

Reacties