Tien leuke Netflix series voor alle thuiszitters

Geplaatst op 12 juni 2021 Door In Coronavirus Arnhem, Films & series, Uitgaan

Ben je ook praktisch aan huis gebonden door het coronavirus? Hier zijn 10 leuke Netflix series om de aankomende weken door te komen!

1. Sons of Anarchy

Sons of Anarchy is een Amerikaanse serie met 7 seizoenen, met per seizoen 13 afleveringen. In 2008 is de eerste aflevering van de serie verschenen en in 2011 won Katey Sagal (Gemma Teller in de serie) een Golden Globe in de categorie beste actrice voor haar acteerwerk in Sons of Anarchy. De serie gaat over een motorclub, genaamd SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original) en speelt zich af in Charming, Californië. De hoofdpersoon van de serie is Jax Teller. Jax’s vader John Teller was de mede-oprichter van de Sons of Anarchy. De serie gaat over het club- en privéleven van Jax. In het eerste seizoen is Clay Morrow (de stiefvader van Jax) President van de club en is Jax vice-President van de club. Het verhaal begint met de vernietiging van het warenhuis van SAMCRO, waarin de club wapens bewaarde. Dit wordt gevolgd door een wraakactie op de Mayans (een Mexicaanse rivaliserende motorclub). Ook bevalt Jax’s drugsverslaafde ex-vrouw Wendy van een baby. Door het nemen van een overdosis drugs beviel ze tien weken te vroeg en heeft de baby maar weinig kans om te overleven. Sons of Anarchy is een erg gave serie en een van mijn persoonlijke favorieten!

2. Shadow Hunters: The Mortal Instruments

Shadow Hunters is een verfilming van de gelijknamige populaire boekenreeks. In 2013 verscheen er eerst een film over het eerste boek en in 2016 volgde er een serie over de boeken. In totaal zijn er zes boeken, maar de serie gaat niet in op alle zes deze boeken omdat in 2018 de zender opeens stopte met de serie. Maar er werden wel twee extra extra afleveringen aan seizoen 3 toegevoegd om het verhaal een beetje logisch te laten eindigen. In totaal zijn 55 afleveringen gemaakt van de Shadow Hunters: The Mortal Instruments, meer dan genoeg om lekker te bingen! Het verhaal gaat over Clary, een 18-jarig meisje dat samen met haar moeder in New York woont. Op haar 18e verjaardag komt ze erachter dat ze een Shadow Hunter is. Die avond wordt haar moeder ontvoerd door de Circle, een groep slechte Shadow Hunters onder leiding van Clary’s vader Valentine Morgenstern. Clary ontmoet een Shadow Hunter genaamd Jace en ontdekt daardoor dat ze zelf ook een Shadow Hunter is. Daarna voegt ze zich bij een groepje Shadow Hunters om haar moeder te redden en gaat ze verder met het ontdekken van haar bijzondere krachten en leert ze van alles over de onderwereld vol demonen, vampiers en weerwolven!

3. Better Call Saul 

Better Call Saul is een spin-off van de hitserie Breaking Bad. De serie heeft tot nu toe 5 seizoenen, met 10 afleveringen per seizoen. Op dit moment verschijnt er elke week een nieuwe aflevering van seizoen 5. Better Call Saul heeft al acht verschillende awards binnen weten te slepen. De serie gaat in op het leven van Saul Goodman, de welbekende advocaat uit Breaking Bad. De gebeurtenissen in de serie spelen zich chronologisch af voor de tijdlijn in Breaking Bad. Saul heet hier nog Jimmy McGill.  Het verhaal begint met Jimmy die net start als advocaat, waarbij hij vanuit een kleine ruimte achterin een nagelsalon werkt. Jimmy doet hard zijn best om een goede advocaat te worden. Jimmy’s broer Chuck is partner bij een groot advocatenbureau, maar durft zijn huis niet meer uit. Hij heeft namelijk sinds een tijdje elektromagnetische overgevoeligheid. Jimmy zorgt daardoor voor zijn broer… De rest verklap ik niet, gewoon lekker gaan kijken als je Breaking Bad tof vond!

4. Gotham

Gotham is een serie die zich voor de hele Batman saga afspeelt. De serie  heeft 5 seizoenen en 100 afleveringen, kijkvoer genoeg dus! De serie begon in 2014 en eindige vorig jaar. Gotham gaat in op het leven van James (Jim) Gordon, een rechercheur in Gotham. Ook Bruce Wayne (Batman) komt erin voor, al is hij in de serie nog een kind. Het verhaal begint met James Gordon’s nieuwe baan, want hij is net bij de recherche van Gotham City gaan werken. Zijn partner wordt Harvey Bullock, een al wat oudere rechercheur. De eerste opdracht van het stel is de beruchte moord op de ouders van Bruce Wayne, Martha en Thomas Wayne. Door de moord wordt Bruce nu door zijn butler Alfred opgevoed. Tijdens het onderzoek raakt Gordon betrokken in verschillende criminele kringen, waaronder de maffia. Het lukt hem niet om de moordzaak op te lossen, maar hij blijft wel in contact met Bruce. In de serie komen ook bekende figuren uit Batman voor, zoals The Joker, Penguin, Catwoman en Riddler.

5. Scream

Ben je dol op horror? Dan is de serie Scream (2015) zeker een aanrader! Scream gaat over de gelijknamige films Scream, maar dan uitgesmeerd over 3 seizoenen. Er zijn in totaal 30 afleveringen van Scream, maar helaas staan alleen het eerste en tweede seizoen op Netflix. De serie lijkt vooral in het begin heel erg op de film Scream (1996). Het eerste seizoen van Scream richt zich op Emma Duval, die in het stadje Lakewood woont. Ze lijdt een rustig leventes totdat een vriendin van haar wordt vermoord. In Lakewood vindt daarna een hele reeks moorden plaats. Emma is verbonden met het verleden van Lakewood, onder andere door haar moeder. Dit heeft te maken met Brandon James, een jongen uit Lakewood die zichzelf 20 jaar eerder doodschoot bij het meer, omdat hij een misvormd gezicht had en daardoor enorm werd gepest. De geheimzinnige moordenaar is geobsedeerd door Emma en is bezig mensen om haar heen te vermoorden voordat hij zich op Emma richt. Emma gaat de strijd aan met de moordenaar en probeert hem/haar te ontmaskeren….

6. Please Like Me

Please Like Me (2013) is een Australische serie en bestaat uit vier seizoenen met in totaal 32 afleveringen. Het is een ietwat onbekendere serie, maar wel een erg leuke mix tussen comedy en drama, die al 13 verschillende awards heeft gewonnen. De hoofdpersoon van Please Like Me is Josh, een 21-jarige jongen. In de eerste aflevering maat zijn vriendin Claire het uit met hem omdat ze denkt dat Josh homo is. Daarna probeert de moeder van Josh (Rose) zelfmoord te plegen omdat ze nog niet over haar ex-man heen is. Daardoor moet Josh weer bij zijn moeder gaan wonen. Josh ontmoet vervolgens een collega van zijn beste vriend Tom. Hij merkt dat de collega (Geoffrey) hem wel ziet zitten. Ze beginnen een relatie maar Josh durft niks aan zijn familie te vertellen. Josh’s tante Peg ziet ze zoenen en chanteert het stel. Vervolgens moeten Josh en Geoffrey de vader van Josh ophalen, want hij was te dronken om zijn eigen auto te vinden. Geoffrey vertelt dat hij gay is, waarop Josh’s vader zegt dat hij denkt dat Josh ook gay is. Daarna vertellen ze maar dat ze een relatie hebben. Later komt de hele familie erachter…

7. Z Nation

Z Nation is een horror/comedy serie en bestaat uit vijf seizoenen met in titaal 68 afleveringen. De serie begon in 2014 en eindige in 2018. Z Nation is een zombieserie, maar lijkt totaal niet op The Walking Dead. De hoofdpersonen in de serie zijn Warren, Doc, 10K, Murphy en Addy. Aan het begin van de serie is de zombie apocalyps al drie jaar bezig. Murphy was een gevangene en werd tegen zijn wil geïnjecteerd met een vaccin. Daarna werd het lab overgenomen door zombies, waarbij Murphy ondanks alle zombiebeten wist te overleven door het vaccin. Daarna voegt Murphy zich bij een voorgenoemde hoofdpersonen. Het wordt hun missie om Murphy naar Californië te brengen, want daar zit het Centre for Disease Control. Met behulp van Citizen Z worden ze door Amerika heen geleid. Citizen Z kan de hele wereld bekijken vanaf zijn computers. De groep hoopt dat als ze in Californië aankomen, er een vaccin gemaakt kan worden tegen zombies met behulp van Murphy’s bloed. Maar de reis gaat natuurlijk niet zonder heel wat obstakels en verliezen en wordt alsmaar gekker…..

8. Elite

Elite is een Spaanse Netflix Orginal. De serie heeft tot nu toe 3 seizoenen en vorige week is net het derde seizoen uitgekomen. In totaal heeft de serie 24 afleveringen. Er gaan geruchten rond dat er een seizoen 4 komt, maar met een geheel nieuwe cast. Elite gaat over studenten op de elitaire middelbare school Las Encinas, de meest exclusieve privéschool van Spanje. De serie begint met de komst van drie nieuwe leerlingen op de school: Nadia, Samuel en Christian. Zij hebben geen rijke ouders zoals alle anderen, maar kregen een beurs omdat hun oude school was ingestort. Veel van de rijke leerlingen zijn niet blij met de komst van het drietal. In de eerste aflevering wordt één van de leerlingen (Marina) vermoord door een van haar medeleerlingen. In de rest van het seizoen is Marina nog in leven, maar ondertussen wordt haar moord onderzocht. De serie werkt dus met een soort van flashbacks en sprongen in de tijd. Samuel wordt verliefd op Marina maar zijn broer Nano ook. Nadia’s broer Omar verkoopt stiekem drugs en wordt verliefd op Ander, een van Nadia’s medestudenten. Omdat de ouders van Nadia en Omar heel streng zijn beginnen Ander en Omar een geheime relatie…

9. Prison Break

Prison Break (2005) is een Amerikaanse serie. Er zijn in 5 seizoen van gemaakt en er zijn in totaal 90 afleveringen. De serie zou eigenlijk eindigen in 2009 na de speciale anderhalf uur durende aflevering “The Final Break”. Maar in 2015 kondigde FOX aan dat ze nog een vijfde seizoen gingen maken. Dat 5e seizoen kwam uit in 2017 en toen eindigde de serie echt. Maar toen werd er in 2018 aangekondigd dat er nog een zesde seizoen zou volgen, maar hier is verder nog niks over bekend. Het verhaal gaat over Micheal Scofield en Lincoln Burrows, twee broers. Prison Break begint met Lincoln, die onterecht in de gevangenis zit voor de moord op de president. Zijn broer Micheal wil hem bevrijden uit de gevangenis. Micheal bedenkt een plan en pleegt een gewapend overval. Hierdoor moet hij naar dezelfde gevangenis als zijn broer. Micheal was bouwkundig ingenieur en heeft meegeholpen aan de renovatie van de gevangenis. Hij heeft de blauwdrukken van de gevangenis op zijn lichaam laten tatoeëren in een code die alleen hij begrijpt. Micheal gaat er alles aan doen om Lincoln te bevrijden en zijn onschuld te bewijzen…

10. Skins

Skins (2007) is een Britse serie. Er zijn in totaal 7 seizoen van gemaakt, met in totaal 61 afleveringen. Skins gaat over tieners in Bristol. Bijna elke aflevering staat er een ander personage centraal. Na het tweede en vierde seizoen kwam er een geheel nieuwe cast. Persoonlijk vond ik de eerste twee seizoen heel erg leuk, maar met de nieuwe cast werd de serie een stuk minder leuk. De eerste twee seizoenen gaan over de vrienden Tony, Cassie, Michelle, Anwar, Sid, Chris, Jal en Maxxie. Tony heeft een relatie met Michelle. Tony wilt dat Sid ontmaagd wordt en probeert hem daarom aan Cassie te koppelen, maar Cassie heeft veel problemen en neemt een overdosis. Sid raakt in de problemen met een drugsdealer waardoor hij de anderen ook in gevaar brengt. Tony gaat vreemd met Maxxie en begint hij een affaire met Abigail, Sid is verliefd op Michelle, Cassie word verliefd op Sid, Michelle gaat Abiagails broer daten en Tony probeert die relatie weer te verbreken. Kortom, veel drama en gekke relaties en verstandhoudingen!

Handig, alle Netflix codes voor alle categorieën

Netflix heeft duizenden titels, maar de homepage bestaat uit een kleine selectie die gevormd wordt door het algoritme van Netflix. Elke categorie heeft op Netflix een eigen code. Wil je meer zien dan wat het algoritme je laat zien? Dan kun je zelf met onderstaande codes aan de slag. Let wel, dit werkt alleen op laptop/pc!

 • Action & Adventure: 1365
 • Action Comedies: 43040
 • Action Sci-Fi & Fantasy: 1568
 • Action Thrillers: 43048
 • Adult Animation: 11881
 • Adventures: 7442
 • African Movies: 3761
 • Alien Sci-Fi: 3327
 • Animal Tales: 5507
 • Anime: 7424
 • Anime Action: 2653
 • Anime Comedies: 9302
 • Anime Dramas: 452
 • Anime Fantasy: 11146
 • Anime Features: 3063
 • Anime Horror: 10695
 • Anime Sci-Fi: 2729
 • Anime Series: 6721
 • Art House Movies: 29764
 • Asian Action Movies: 77232
 • Australian Movies: 5230
 • B-Horror Movies: 8195
 • Baseball Movies: 12339
 • Basketball Movies: 12762
 • Belgian Movies: 262
 • Biographical Documentaries: 3652
 • Biographical Dramas: 3179
 • Boxing Movies: 12443
 • British Movies: 10757
 • British TV Shows: 52117
 • Campy Movies: 1252
 • Children & Family Movies: 783
 • Chinese Movies: 3960
 • Classic Action & Adventure: 46576
 • Classic Comedies: 31694
 • Classic Dramas: 29809
 • Classic Foreign Movies: 32473
 • Classic Movies: 31574
 • Classic Musicals: 32392
 • Classic Romantic Movies: 31273
 • Classic Sci-Fi & Fantasy: 47147
 • Classic Thrillers: 46588
 • Classic TV Shows: 46553
 • Classic War Movies: 48744
 • Classic Westerns: 47465
 • Comedies: 6548
 • Comic Book and Superhero Movies: 10118
 • Country & Western/Folk: 1105
 • Courtroom Dramas: 528582748
 • Creature Features: 6895
 • Crime Action & Adventure: 9584
 • Crime Documentaries: 9875
 • Crime Dramas: 6889
 • Crime Thrillers: 10499
 • Crime TV Shows: 26146
 • Cult Comedies: 9434
 • Cult Horror Movies: 10944
 • Cult Movies: 7627
 • Cult Sci-Fi & Fantasy: 4734
 • Cult TV Shows: 74652
 • Dark Comedies: 869
 • Deep Sea Horror Movies: 45028
 • Disney: 67673
 • Disney Musicals: 59433
 • Documentaries: 6839
 • Dramas: 5763
 • Dramas based on Books: 4961
 • Dramas based on real life: 3653
 • Dutch Movies: 10606
 • Eastern European Movies: 5254
 • Education for Kids: 10659
 • Epics: 52858
 • Experimental Movies: 11079
 • Faith & Spirituality: 26835
 • Faith & Spirituality Movies: 52804
 • Family Features: 51056
 • Fantasy Movies: 9744
 • Film Noir: 7687
 • Food & Travel TV: 72436
 • Football Movies: 12803
 • Foreign Action & Adventure: 11828
 • Foreign Comedies: 4426
 • Foreign Documentaries: 5161
 • Foreign Dramas: 2150
 • Foreign Gay & Lesbian Movies: 8243
 • Foreign Horror Movies: 8654
 • Foreign Movies: 7462
 • Foreign Sci-Fi & Fantasy: 6485
 • Foreign Thrillers: 10306
 • French Movies: 58807
 • Gangster Movies: 31851
 • Gay & Lesbian Dramas: 500
 • German Movies: 58886
 • Greek Movies: 61115
 • Historical Documentaries: 5349
 • Horror Comedy: 89585
 • Horror Movies: 8711
 • Independent Action & Adventure: 11804
 • Independent Comedies: 4195
 • Independent Dramas: 384
 • Independent Movies: 7077
 • Independent Thrillers: 3269
 • Indian Movies: 10463
 • Irish Movies: 58750
 • Italian Movies: 8221
 • Japanese Movies: 10398
 • Jazz & Easy Listening: 10271
 • Kids Faith & Spirituality: 751423
 • Kids Music: 52843
 • Kids’ TV: 27346
 • Korean Movies: 5685
 • Korean TV Shows: 67879
 • Late Night Comedies: 1402
 • Latin American Movies: 1613
 • Latin Music: 10741
 • Martial Arts Movies: 8985
 • Martial Arts, Boxing & Wrestling: 6695
 • Middle Eastern Movies: 5875
 • Military Action & Adventure: 2125
 • Military Documentaries: 4006
 • Military Dramas: 11
 • Military TV Shows: 25804
 • Miniseries: 4814
 • Mockumentaries: 26
 • Monster Movies: 947
 • Movies based on children’s books: 10056
 • Movies for ages 0 to 2: 6796
 • Movies for ages 2 to 4: 6218
 • Movies for ages 5 to 7: 5455
 • Movies for ages 8 to 10: 561
 • Movies for ages 11 to 12: 6962
 • Music & Concert Documentaries: 90361
 • Music: 1701
 • Musicals: 13335
 • Mysteries: 9994
 • New Zealand Movies: 63782
 • Period Pieces: 12123
 • Political Comedies: 2700
 • Political Documentaries: 7018
 • Political Dramas: 6616
 • Political Thrillers: 10504
 • Psychological Thrillers: 5505
 • Quirky Romance: 36103
 • Reality TV: 9833
 • Religious Documentaries: 10005
 • Rock & Pop Concerts: 3278
 • Romantic Comedies: 5475
 • Romantic Dramas: 1255
 • Romantic Favorites: 502675
 • Romantic Foreign Movies: 7153
 • Romantic Independent Movies: 9916
 • Romantic Movies: 8883
 • Russian: 11567
 • Satanic Stories: 6998
 • Satires: 4922
 • Scandinavian Movies: 9292
 • Sci-Fi & Fantasy: 1492
 • Sci-Fi Adventure: 6926
 • Sci-Fi Dramas: 3916
 • Sci-Fi Horror Movies: 1694
 • Sci-Fi Thrillers: 11014
 • Science & Nature Documentaries: 2595
 • Science & Nature TV: 52780
 • Screwball Comedies: 9702
 • Showbiz Dramas: 5012
 • Showbiz Musicals: 13573
 • Silent Movies: 53310
 • Slapstick Comedies: 10256
 • Slasher and Serial Killer Movies: 8646
 • Soccer Movies: 12549
 • Social & Cultural Documentaries: 3675
 • Social Issue Dramas: 3947
 • Southeast Asian Movies: 9196
 • Spanish Movies: 58741
 • Spiritual Documentaries: 2760
 • Sports & Fitness: 9327
 • Sports Comedies: 5286
 • Sports Documentaries: 180
 • Sports Dramas: 7243
 • Sports Movies: 4370
 • Spy Action & Adventure: 10702
 • Spy Thrillers: 9147
 • Stage Musicals: 55774
 • Stand-up Comedy: 11559
 • Steamy Romantic Movies: 35800
 • Steamy Thrillers: 972
 • Supernatural Horror Movies: 42023
 • Supernatural Thrillers: 11140
 • Tearjerkers: 6384
 • Teen Comedies: 3519
 • Teen Dramas: 9299
 • Teen Screams: 52147
 • Teen TV Shows: 60951
 • Thrillers: 8933
 • Travel & Adventure Documentaries: 1159
 • TV Action & Adventure: 10673
 • TV Cartoons: 11177
 • TV Comedies: 10375
 • TV Documentaries: 10105
 • TV Dramas: 11714
 • TV Horror: 83059
 • TV Mysteries: 4366
 • TV Sci-Fi & Fantasy: 1372
 • TV Shows: 83
 • Urban & Dance Concerts: 9472
 • Vampire Horror Movies: 75804
 • Werewolf Horror Movies: 75930
 • Westerns: 7700
 • World Music Concerts: 2856
 • Zombie Horror Movies: 75405

Foto: Quotecatalog

Tags : , , , , , , , , , , , ,

Reacties