Toneelstuk over zelfmoordgedachten onder jongeren

Geplaatst op 6 maart 2019 Door In Mis het niet, Uitgaan

Donderdag 14 maart speelt Theatergroep Zeelandia in Theater aan de Rijn een toneelstuk dat zelfmoordgedachten onder jongeren bespreekbaar maakt. Getiteld: Norway. Today. 
 


Norway. Today. | Waar gaat het over? 
De twintigjarige Julie ontmoet August (19) via het internet. In de anonimiteit van de chatroom ontdekken de twee dat ze zielsverwanten zijn. Het leven zou de twee jonge mensen toe moeten lachen, toch lijden ze onder een groot gevoel van leegte. Ze besluiten samen uit het leven te stappen door in Noorwegen van een 600 meter hoge klif te springen. Ze maken eerst nog een gepaste videoboodschap voor hun nabestaanden. Maar dan ontwikkelen hun laatste dagen zich anders dan gedacht. Gebaseerd op waargebeurde feiten vertaalt deze voorstelling de leefwereld van jongeren vandaag.

Eva Line de Boer
Eva Line de Boer studeerde vier jaar geleden af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Zij werd bekroond met de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie met ‘Euphoria’ en met de René Lobo Stok voor lef, durf & moed van de Toneelacademie Maastricht in 2014. In 2016 won zij de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs voor haar productie ‘Dit gebeurt allemaal tegelijk’. Haar werk wordt getypeerd door ‘stilering van gedrag’, wat helemaal aansluit bij de kern van ‘Norway Today’. Joost Koning en Ayisha Siddiqi zijn dit jaar afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Koning speelde twee jaar geleden bij Zeelandia in ‘Maat voor Maat’ van Shakespeare. Siddiqi werkte eerder al samen met regisseur Eva Line de Boer.

Heb je last van depressieve symptomen? 
Depressie kan gepaard gaan met suïcidaliteit. Het een hoeft niet per se samen te gaan met het ander. Belangrijk dus om uit te zoeken wat er precies aan de hand is. De zelftesten voor angst en depressie en die voor zelfmoordgedachten, kunnen je meer inzicht geven. Kamp je met gedachten aan zelfmoord? Neem dan contact op met de crisislijn van 113 via 0900-0113. Deze is dag en nacht te bereiken. Je kunt ook chatten op de website van 113.nl

Tags : , ,

Reacties