Trailervoorstelling Toneelgroep Oostpool: Noem hem Pinocchio

Geplaatst op 29 maart 2012 Door In Recensies, Uitgaan

Toneelgroep Oostpool heeft een nieuwe trailervoorstelling; een rondrijdende voorstelling waarbij het publiek in een vrachtwagen zit. ‘Noem hem Pinocchio’ vertelt het verhaal van het welbekende sprookje op een eigenzinnige manier.

De Arnhemse Jibbe Willems schreef een nieuw stuk dat is geïnspireerd op het beroemde sprookje over de marionet van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi. Natuurlijk kent iedereen het verhaal van Pinoccio wel, maar dit is nou net een tikkeltje veranderd.

Het gaat over een houten jongen die van zijn vader het geld krijgt om te studeren en de wijde wereld intrekt om op zoek te gaan naar een baan. Tijdens zijn reis die hij maakt om erachter te komen hoe het zal zijn om een jongen van vlees en bloed te zijn en een baan te krijgen, maakt hij avonturen mee als acteur in het marionettentheater en gaandeweg komt hij erachter dat de wereld vol zit met leugens en oplichters.

Als publiek ben je erg betrokken in de voorstelling, vooral omdat de acteurs erg dicht op je staan vanwege de trailer. Er wordt op een hele slimme manier een boodschap aan je overgebracht. Het is een diepgaand verhaal dat op een erg humoristische manier wordt overgebracht. Ook wordt er gebruik gemaakt van bekende geluidsfragmenten gemengd met live muziek en zang. De voorstelling is vooral gericht op leerlingen van middelbare scholen en dat merk je aan de manier waarop ze het verhaal proberen te vertellen. Maar natuurlijk is de voorstelling voor iedereen leuk om te bekijken!

De voorstelling is een besloten voorstelling die wordt opgevoerd op 66 verschillende scholen in Gelderland en Overijssel. Daarnaast is de voorstelling ook op vrijdag 27 april te zien in Huis Oostpool in Arnhem en op 13 april bij ZINin Nijverdal. Wees er dus snel bij!

www.toneelgroepoostpool.nl

Fotografie: Sanne Peper

Recensie: Mette Zijlema

Reacties