‘Vrij in de wei’ – vijf zondagen livemuziek in juni en juli op de Ronde Weide door Park Open!

Geplaatst op 3 juli 2023 Door In Mis het niet, Uitgaan

Van zondag 25 juni tot en met zondag 23 juli kun je weer gratis terecht op de Ronde Weide in Park Sonsbeek voor allerlei live muziek, uiteenlopend van psychedelische rock-‘n-roll tot singer-songwriters!
 

Dag 1 – 25 juni

Dag 1 wordt een tribute voor Hans Vrij met een zomers programma dat druipt van (Arnhemse) nostalgie, jong (en oud) talent en bijzondere acts, alsof Hans het nog geprogrammeerd zou hebben. Een bijzondere act die dan ook komt is Julian Sas. Julian Sas uit Beneden Leeuwen is langzamerhand één van Nederlands grootste gitaarhelden geworden. Hij kan kneiterharde, opzwepende elektrische solo’s neerzetten, maar kan ook heel breekbaar, verstild akoestisch spelen. Zijn gitaarwerk is altijd geïnspireerd, emotioneel en eigenzinnig.
 

Dag 2 – 2 juli

BERNARD BROGUE & BAND
Met zijn mooie ontroerende luisterliedjes en goed in het gehoor liggende popsongs, waarin hij folk, pop en jazz vermengt, weet hij zowel solo als met band zijn publiek te blijven boeien. Met Tom Janssen, fretloze bas en Vincent Gal op slagwerk. “De man weet hoe hij goede pakkende melodieën moet schrijven” . – Music Maker, 2013.
 
KOMODO
Komodo is niet vast te pinnen op de muzikale wereldkaart. In hun psychedelische rock-‘n-roll zitten stijlen van over de hele wereld verweven: woestijnblues, surfrock, 60’s pop, hiphop, rumba en Indiase raga. Alles met een weelderige meerstemmigheid, niet-westerse ritmes en klanken en onverwachte instrumenten. Muziek van Komodo is gruizig en vreemd, maar ook catchy en uiterst dansbaar.
 
YARA BEEKS & BAND
Country zangeres Yara Beeks laat zich inspireren door onder meer Vince Gill en Ilse de Lange. Yara schrijft vooral over het dagelijks leven dat voor ons allemaal herkenbaar is. Soms is muziek de beste troost zoals je kunt horen in haar single ‘Last Tear.’ De Doetinchemse lijkt op weg naar een internationale carrière!
 
FUZZY TEETH
Onder de naam Fuzzy Teeth brengt gitarist en songwriter Anthony Koenn zijn eigen werk uit: catchy bedroompopsongs, waarin fragiele, akoestische fluistermomenten afgewisseld worden door een rauwe in-your-face-sound met punchy gitaren en elektronische grooves. Live wordt hij op het podium bijgestaan door een groovy collectief van waanzinnige muzikanten en zangers uit de scene.

Dag 3 – 9 juli

ELAINE
Donkere synths, warme gitaar- en pianoklanken, persoonlijke en eerlijke teksten, catchy melodieën en nostalgische koortjes en harmonieën. Ze schrijft Nederlandstalige liedjes over opgroeien en alles wat daarbij komt kijken en stelt in haar muziek vragen waar misschien geen concrete antwoorden op zijn. Ze omschrijft haar stijl als verhalende alternatieve pop.
 
MIPS
Singer-songwriter Myrthe van Dok – spelend onder de naam Mips – is een alleskunner. Ze studeert, organiseert en speelt en we kregen een bijzonder antwoord op wat de droom is van deze muzikant. Het Indian Summer Festival? Lowlands? Paradiso? ‘Ik zou het liefst bekend worden vanwege baanbrekend onderzoek binnen de biologie,’ is het verrassende antwoord. Myrthe is namelijk student in Wageningen. Ze heeft altijd een fascinatie gehad voor de natuur en dan zit je in Wageningen én bij ons op de Ronde Weide op de goede plek!
 
JORIS LINSSEN & CARAMBA
Joris Linssen & Caramba is de Nederlandstalige band rond zanger/tv-presentator Joris Linssen. Sinds 2008 toert de groep met theatervoorstellingen langs de schouwburgen. Ook spelen ze concerten op festivals, in kroegen en op bijzondere locaties. Caramba staat bekend om de puurheid, het aanstekelijke enthousiasme, de samenzang en de persoonlijke verhalen. De band werd opgericht in 1999 en bracht 8 cd’s, 2 dvd’s en een lp uit. In 2019 werden twee series over de band uitgezonden op vier regionale tv-zenders.
 
DE NACHTELIJKE ESCAPADES
Gelukkig kunnen ze dit jaar nog eens komen! De Nachtelijke Escapades is die frisse, 5-koppige band uit Leiden die met een goede dosis humor en dichterlijke kunsten hiphop, funk, jazz en ska invloeden aan elkaar verbinden. Dit resulteert altijd weer in energieke concerten en een gegarandeerd feestje.
 
SOUNDIENCE
Soundience uit Arnhem werd in een recensie omschreven als een “eigenzinnige band die swingt, schreeuwt, fluistert en verleidt”. De band maakt melodieuze rock met invloeden uit de blues en funk met catchy koortjes en heeft een dijk van een leadzangers in huis. Als invloeden van de band worden o.a. genoemd: Led Zeppelin, Rival Sons en The Black Crowes.

Dag 4 – 16 juli

YACHTWERK
Vanuit de Nederlandse westkust maakt Yachtwerk muziek geïnspireerd door de West Coast sound uit de jaren ’70 en ’80. In hun korte bestaan wonnen de vier soul-rockers de Popprijs van Delft op Westerpop 2022. Klinkt als: Steely Dan, the Black Crowes
 
JACK JARRYD
Dat Jack Jarryd nu op ons podium staat, hebben we volledig te danken aan Phil Collins. De drums van de poplegende zorgden er namelijk voor dat Jack al op 6-jarige leeftijd wist: ‘Ik ga drummer worden’. Geheel geïnspireerd door Phil Collins bleef dat ook voor Jack niet alleen bij drummen. Rond z’n twaalfde zat hij in z’n allereerste band en maakten de kleine rockers zich op voor een talentenjacht. Enige probleem: op de dag van de talentenjacht hadden ze nog steeds geen zanger. Het enige bandlid dat de tekst van Money For Nothing kende was Jack, dus drumde én zong hij die avond. Dat was het prille begin van Jack Jarryds zang- en drumcarrière. Gewapend met zijn stem en zijn band, staat hij garant voor een ouderwets spectaculaire liveshow die laveert tussen frisse pop en meeslepende rock, gekenmerkt door strakke grooves, virtuoze solo’s en pompende 80’s synths.
 
GUS WALKER
Gus Walker brengt frisse herkenbare alternatieve popmuziek met warme diepe reggae en hiphop beats als fundament. Met een flinke dosis liefde probeert hij zijn visie op de wereld en het leven te vertolken met Engelstalige liedjes waarin hij kritiek op mens en maatschappij niet schuwt. Gus probeert zijn boodschap met de wereld te delen door middel van muziek, videos en visual artworks. Hij wil de luisteraar vooral raken met energieke en oprechte liveshows door een sfeer van saamhorigheid te scheppen en in dat moment met elkaar het leven te vieren. Met zijn 7-koppige liveband zet hij een ijzersterke, bruisende liveshow neer.
 
LIVINGROOM HEROES
Livingroom Heroes is een veelgevraagde band met haar wortels in Nijmegen en met een onvervalste sound van soulvolle Americana. Muzikanten die met groot gemak en vooral plezier tijdens hun live-shows hun enthousiasme en improvisaties laten zien en horen. Het warme, relaxte & soulvolle geluid roept herinneringen op aan mooie avonturen. Op pad gaan over de eindeloze vlaktes van het Amerikaanse continent. Je beleeft nieuwe avonturen op mooie dagen, dagen waarbij het leven je toelacht. Het zijn Days Well Spent.
 

Dag 5 – 23 juli

BANDERA LATINA
Spetterende 6-persoonsformatie uit Arnhem, met een unieke mix van Spaanse-, Italiaanse en Zuid-amerikaanse muziek. Hét geluid van de zomer, zinderende Latin klanken van Bandera Latina. Maakt van ieder feest een spetterende fiësta! Al 25 jaar toonaangevend op het gebied van Latin en Mediterrane wereldmuziek in Nederland!
 
CASE CANDY
Case Candy is een eigentijdse en opzwepende funk/pop band: vrouwelijke rap & zang in combinatie met een solide basis van funkbased gitaarpartijen, vloeiende baslijnen en discogrooves. Hun unieke sound en songs zijn als een explosie in een banketbakkerij: kleurrijk en smaakvol. Denk hierbij aan Cory Wong meets Lizzo. Of zoals ze het zelf zeggen: Case Candy maakt je zo blij als een kind in de snoepwinkel.

> Website Park Open

Tags : , , , , , ,