World Street Painting vanaf 29 juli in Arnhem

Geplaatst op 21 juli 2021 Door In Mis het niet, Uitgaan

Na één zomer weggeweest te zijn met de 3D straatkunst zal er vanaf 29 juli weer getekend worden in de binnenstad van Arnhem door een selectie van de beste 3D Street Painters. Met 3D straatkunst worden dit jaar oude iconische gebouwen van Arnhem op een nieuwe manier zichtbaar in het huidige straatbeeld. Het Arnhem van toen wordt gemixt met ons Arnhem van nu ‘Now meets then’. Met de 3D tekeningen stap je in de wereld van het verleden en roepen we ook op om de herinneringen door te geven aan huidige en toekomstige generaties. Laat je fotograferen in op of bij de 3D Street Painting waar verleden heden en toekomst samen komen. 

Live Painting en Expo
Van 29 tot 31 juli kun je diverse kunstenaars live aan het werk zien op diverse locaties in Arnhem. De kunstwerken zijn t/m 31 oktober te bewonderen.

Het thema is…Now Meets Then
Arnhem kent een tijd van vóór 1944 en de periode van de wederopbouw naar het Arnhem van nu. Na WO2 lag Arnhem in puin. De Arnhemmers hebben hun stad weer eigenhandig opgebouwd. Decennia verstrijken en onze geschiedenis tekent zich in de stad. De afdruk van WO2 blijft nog altijd zichtbaar. Veel gebouwen zagen geen tweede leven. Tijdens de wederopbouw zijn nieuwe gebouwen ontstaan en sommigen zijn al weer verdwenen. Met 3D Straatkunst brengen de iconische gebouwen even terug in de stad om stil te staan bij de impact op de mensen en de verhalen en de herinneringen van de laatste ooggetuigen van tijdens en de fase van de wederopbouw te tonen. Ga met je opa, oma of buurvrouw het gesprek aan en deel de herinneringen met elkaar maar of met Mijngelderland.nl.

Speciaal voor kinderen: Kids DIY Contest
Speciaal voor kinderen en als Jeugdland activiteit wordt op zondag 1 en 24 augustus een DIY contest georganiseerd waar kinderen met hun ouders of vriendjes stad van de toekomst samen tot leven gaan brengen op het Velperplein. Niets is te gek. Laat je fantasie de vrije loop gaan. Heb je geen inspiratie? Dan kunnen de aanwezige striptekenaars je helpen en je wat teken trucs leren. En het leukste is dat alle losse tekeningen aan het eind van de dag één groot kunstwerk vormen. Meedoen is helemaal gratis.
Het is wel verplicht  je aan te melden.

Bron: worldstreetpainting.nl

Tags : , , ,

Reacties