Zes jonge acts sluiten Popsport Gelderland af in Willemeen

Geplaatst op 29 mei 2018 Door In Mis het niet, Uitgaan

Op zaterdag 9 juni wordt Popsport Gelderland afgesloten in Willemeen met een showcase vol talent. Met optredens van Jelle VerseMorning DawnEmma van Dooren, Renee de Vos, Olaf Putker en The Moans. Van keiharde rock ‘n roll tot intieme luisterliedjes, en van Nederlandstalige rap tot Americana: alles komt voorbij. Ook wordt op deze avond een act gekozen die doorstroomt naar het verdiepende landelijke Popsporttraject, dat in september van start gaat. 

The Moans is The Return Of Rock ‘N’ Roll en dat zul je weten ook! Dit viertal heeft branie, bakken met talent en de potentie om volle stadions aan het gillen en dansen te krijgen. Emma van Dooren maakt stemmige en intieme luisterliedjes. Met slechts een stem, piano en gitaar betrekt zij het publiek in haar gevoelswereld. Olaf Putker is sinds de wieg gegrepen door country & rock-‘n-roll. Al snel nadat hij leerde lopen en praten, maakte hij zich zowel het zingen als gitaarspelen meester en ontwikkelde hij zijn eigen ABC bestaande uit americana, blues en country. De Nijmeegse Renee de Vos maakt alternatieve popliedjes met zang en gitaar. Vanavond staat ze met band op het podium! Jelle Verse brengt pure hiphopteksten met een catchy popsound. De rapper staat met zijn Nederlandstalige lyrics middenin de maatschappij en zoekt zowel muzikaal als inhoudelijk naar vernieuwing. Morning Dawn is een alternatieve rockband met veel invloeden van 90’s emo/indie genres. Verwacht nummers vol energie en een krachtige en dynamische performance!

Deze zes acts kregen de afgelopen maanden coaching in allerlei vakgebieden, zoals songwriting, stage performance, zang, nummeropbouw en publiciteit. Een professionele fotograaf ging met ze op pad voor een goede bandfoto en de deelnemers gingen de studio in om een nummer op te nemen.

De showcase op 9 juni is de officiële afsluiter van Popsport Gelderland 2018. Op deze avond wordt er een act gekozen die zich de afgesloten maanden het meest heeft ontwikkeld en die klaar is voor een volgende stap. Deze winnende act gaat vanaf september meedoen aan de landelijke editie van Popsport. Daarnaast is er ook een publieksprijs. Tevens wordt elke deelnemende muzikant member van het Popsport NetWork, waar ze het hele jaar door kunnen profiteren van allerlei interessante workshops, masterclasses, free concerttickets, speelplekken en meer.

Popsport artikel 2

SHOWCASE POPSPORT GELDERLAND
Zaterdag 9 juni 2018
Aanvang: 20.00u (19.30u deuren open)
Willemeen, Willemsplein 1, Arnhem
Gratis entree!

Over Popsport
Popsport is het coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten die verder willen komen met hun eigen muziek. In een paar maanden tijd krijgen de deelnemers van Popsport Gelderland coaching en begeleiding van professionals en leren ze hoe de muziekbusiness in elkaar zit. Popsport is er voor alle (pop)genres en voor alle aanstormende acts tussen de 12 en 20 jaar. Inschrijven voor 2019 kan via popsport.nl/inschrijven.

Foto: Robbert Peters

Tags : , , , , , , , ,

Reacties