Zeven jonge acts sluiten Popsport Gelderland af in Willemeen

Geplaatst op 11 juni 2017 Door In Mis het niet, Uitgaan

Op vrijdagavond 16 juni vindt de showcase van Popsport Gelderland plaats in Willemeen, Arnhem. Het intensieve coachingstraject, waar de afgelopen vijf maanden zeven geselecteerde acts uit Gelderland aan mee deden, wordt hiermee afgesloten. Op deze avond wordt ook bekend gemaakt welke act doorstroomt naar het verdiepende landelijke Popsport-traject.

Popsport Gelderland 2017

Liz Francis a.k.a. Liesbeth Pepels maakt catchy popsongs met gitaar en loopstation. Vorig jaar won ze het Freedom ‘S Cool Festival en opende ze het Bevrijdingsfestival in Nijmegen. De 4-koppige band FLØD maakt integere songs met bijzondere instrumentatie en vocale harmonieën. Dit jazzy indie-folk kwartet ontstond op de middelbare school in Zevenaar, won Amphion Open Podium en brengt binnenkort hun eerste ep uit. Rixle Blue is een gitarist, zanger en producer uit Millingen aan de Rijn, die vanavond met zijn band op het podium staat. Verwacht indie, funk, rock, vieze gitaren, foute synths en strakke bas en drums. Marten Buiter Junior is een jonge gitarist uit Etten. Met zijn elektrische gitaar, zang en loopstation brengt hij blues in de stijl van Jimi Hendrix en Joe Bonamassa.

“R&B met een vleugje hiphop/trap”, zo omschrijft Marvin Bergh uit Ede zijn muziek. Samen met zijn band brengt deze singer-songwriter en producer een mix van zang en rap, snelle zinnen en pakkende beats. De dertienjarige, Nijmeegse Meryn Bevelander speelde met zijn band de support bij onder meer Laurence Jones en Veldman Brothers en won de publieksprijs van de Sena Young Talent Guitar Awards. Vanavond brengt hij zijn bluesrock solo ten gehore. D-JaR, oftewel Robin van Rijsbergen, sluit de avond af. Deze jonge dj uit Millingen aan de Rijn kreeg zijn eerste platencontract op z’n 14e en werd tweede de Nederlandse dj-kampioenschappen in de categorie Junioren.

Deze zeven acts kregen de afgelopen maanden coaching in allerlei vakgebieden, zoals songwriting, stage performance, zang, nummeropbouw en publiciteit. Een professionele fotograaf ging met ze op pad voor een goede bandfoto en de deelnemers gingen de studio in om een nummer op te nemen.

De showcase op 16 juni is de officiële afsluiter van Popsport Gelderland 2017. Op deze avond wordt er een act gekozen die zich de afgesloten maanden het meest heeft ontwikkeld en die klaar is voor een volgende stap. Deze winnende act gaat vanaf september meedoen aan de landelijke editie van Popsport. Daarnaast is er ook een publieksprijs. Tevens wordt elke deelnemende muzikant member van het Popsport NetWork, waar ze het hele jaar door kunnen profiteren van allerlei interessante workshops, masterclasses, free concerttickets, speelplekken en meer.

Popsport is hét talentenprogramma voor jonge bands en acts van tussen de 12 en 20 jaar. Muzikanten uit Gelderland kunnen zich vanaf nu weer aanmelden voor de editie van 2018 via popsport.nl/aanmelden

SHOWCASE POPSPORT GELDERLAND
Datum: vrijdag 16 juni 2017
Locatie: Willemeen, Willemsplein 1, Arnhem
Zaal open: 19.30 uur         
Aanvang programma: 20.00 uur
Toegang:  gratis
Meer info: www.popsport.nl 
>> Facebook event

Popsport Gelderland wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie, Gemeente Nijmegen, ArtEZ en poppodium Doornroosje.

 

Foto: Marcel Krijgsman

Tags : , , , , , , , ,

Reacties