Zin in een gave dansvoorstelling? Kom naar ‘Hell Yeah’ van danscollectief NEON!

Geplaatst op 1 april 2019 Door In Mis het niet, Uitgaan

Hou je van dansvoorstellingen? Kom dan naar de voorstelling Hell Yeah van danscollectief NEON! Wat je kunt verwachten? Moshpits, menselijke trampolines, slam poetry, headbangen en epische gitaarsolo’s.

Donderdag 4 april gaat Hell Yeah in première bij Theater aan de Rijn in Arnhem. Hell Yeah is het geluid van een freaky realityshow op repeat, waar het zweet van de pulserende dansvloer afdruipt. Een knipperend strobelicht dat alleen de beste versie van jezelf laat zien.  Trakteer jezelf op een dampende ontmoeting tussen lichaam en verval, licht en duisternis en uitgestelde verwachtingen. Hell Yeah is een rockconcert waarbij eindelijk eens de bewegingen in de spotlights staan in plaats van de muziek. Na het succes van Körper waarin NEON de grenzen van het geslacht doorzocht, breekt NEON nu door alle grenzen heen om dans te prijzen.

“Puntgaaf uitgevoerde, zeer spannende performance”

– Het Parool over Körper

De vorige voorstelling Körper werd ontzettend goed ontvangen, want NEON sleepte er zelfs de Amsterdam Fringe Award 2018 mee binnen. NEON is een choreografisch collectief dat bestaat uit Nanna Hanfgarn Jensen (DK) en Leon Emil Franzke (DE). De twee leerden elkaar kennen bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten en hebben gewerkt in theaters, musea en bouwplaatsen in binnen- en buitenland. NEON haalt het publiek uit de dagelijkse structuur en geeft ze een fysieke zintuiglijke ervaring mee. Ze roepen ongemak op om comfort te herkennen.

Speellijst Hell Yeah
3 april Theater a/d Rijn Arnhem
4 april Theater a/d Rijn Arnhem première
5 april Theater a/d Rijn Arnhem
6 april Theater a/d Rijn Arnhem

Nieuwe speeldata worden bekend gemaakt via www.denieuweoost.nl.

Facebook event >>

Tags : , ,

Reacties