Zomervreugde en Framed presenteren nieuw weekendfestival in Arnhem

Geplaatst op 19 mei 2021 Door In Mis het niet, Uitgaan

Zomervreugde en Framed slaan de handen ineen en presenteren in september 2021 een groots nieuw festival onder de noemer Zomervreugde gaat Framed Festival. Het veelzijdige muziekfestival strijkt in het weekend van 24 t/m 26 september neer op Papendal bij Arnhem.

Het beste van beide werelden bijeenbrengen. Dat is het uitgangspunt geweest van beide organisatoren. “Aanvankelijk zagen we ieder ons eigen evenement in rook opgaan vanwege corona, maar door samen te werken zagen we ineens kansen om iets nog veel toffers neer te zetten!”, aldus Niels Leferink, programmeur van het Arnhemse poppodium Luxor Live en één van de initiatiefnemers van het nieuwe festival.

Zomervreugde Festival
Zomervreugde Festival vond in 2019 voor het eerst plaats op Papendal en trok ruim 5.000 bezoekers verdeeld over vier podia, gehost door partners als Vunzige Deuntjes, Watermeloen en Luxor Live. Daar kon de hele dag gedanst worden op een mix van r&b/hiphop, house, latin en disco. “Die mix van muziekstijlen was een enorme behoefte aan. Maar ook de paradijselijke locatie en aanbod van sport en spel zorgden voor een feestelijke relaxte zomerdag, de Zomervreugde vibe.”, aldus Leferink.

 

Framed Festival
Papendals eigen Framed Festival wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd en wordt geroemd om haar veelzijdigheid. Het festival verzorgt jaarlijks de vermakelijke omlijsting van de European BMX Cup, met een mix van (live)muziek, hiphop/urban dance, streetart, het uitgebreide food aanbod en vooral de vele demo’s en spelactiviteiten op sportgebied. “We zijn ontzettend trots dat we in deze samenwerking het beste van beide festivals kunnen laten zien. Het biedt ons de mogelijkheid om een nog uitgebreider muziekprogramma binnen Framed te presenteren en bezoekers van Zomervreugde komen straks tijd te kort voor alle mooie activiteiten die we gepland hebben.”, aldus Laurens van Waardenburg, manager evenementen bij Papendal.

Kamperen op Papendal
Voor beide organisatoren geldt de locatie Papendal als één van de speerpunten van hun festival. De prachtige bosrijke omgeving is voor velen nog een verborgen parel en leent zich uitstekend voor een weekendje kamperen. “En dat is precies wat we gaan doen, onze bezoekers kunnen straks in hun eigen tentje overnachten op het terrein en optimaal genieten van het paradijselijke Papendal!”, aldus van Waardenburg. Ook Leferink is enthousiast over de uitbreiding van een dag- naar een weekendfestival; “doordat we nu meerdaags kunnen programmeren biedt dat meer ruimte voor nieuwe toffe acts, met name ook op live gebied. En ik verheug me al op die spontane camping feestjes van vriendengroepen die dan ontstaan!”

De organisatie verwacht snel uit te verkopen. Een deel van de beperkt beschikbare tickets wordt gereserveerd voor de kaartkopers van Zomervreugde Festival 2020, die massaal hun kaartje bewaarden na de eerste verplaatsing. Deze geluksvogels ontvangen vanuit de organisatie een mail waarbij ze hun gekochte tickets kunnen verzilveren voor tickets voor het nieuwe festival. 

Het festival vindt plaats van 24 t/m 26 september 2021 op Papendal in Arnhem. Kaarten zijn vanaf vrijdag 21 mei verkrijgbaar via www.zomervreugdegaatframed.nl.

Programmering

Hieronder een overzicht van de volledige line-up (a-z) van het festival:
 
VRIJDAG
 
Luxor Live (live stage)
Elieve (live)
Froukje (live)
Joyce (live)
Linde Schöne (live)
 
Stille Nacht: Super Silent Disco  
Met een paar duizend bezoekers over het hele terrein dwalen met je koptelefoon, dolle Vreugde! 
Line-up wordt later bekend gemaakt
 
ZATERDAG
 
Vunzige Deuntjes x Watermeloen (r&b/hiphop)
Charlie
Chimp
Irwan
Jahwin
Jonna Fraser (live)
Miguell Kaidel
Poke (live)
Deejay Prime
Vunzige Deuntjes Soundsystem
WEF
MC Claudio
 
Deepsense (house/deephouse)
Benny Rodrigues
Daniel Williamsen b2b Sgt. Friendly
Iris Menza (BE)
Joey Daniel
Michel de Hey
 
La Rumba (latin)
Cathy
La Rumba Cartel
Mickster
SHE
 
Stille Nacht: Silent Disco
Line-up wordt later bekend gemaakt
 
 
ZONDAG
 
Vunzige Deuntjes x Watermeloen (r&b/hiphop)
Bizzey (live)
Diamon Delano
Equalz (live)
Nikky Adriana
Raywell
Rockefellababe
SMP
Watermeloen Soundsystem
Waxfiend
MC JR
 
Calor (disco/house)
Coûteux
David Vunk
Eddie Amore
Heleen Poos
TITIA
 
Froday x Backyard (afro)
Amartey (live)
Froday Soundsystem
MK
Ricks
MC Cedda
 
Stille Nacht: Silent Disco
Line-up wordt later bekend gemaakt

Bezoekers van het festival mogen de European BMX Cup gratis bijwonen.

> Facebook event: Zomervreugde gaat Framed Festival

Foto: Kim de Jong

Tags : , , , ,

Reacties