Nieuwe Types: KortPittig & Talkpoeder

Nieuwe Types is hét festival voor nieuwe literatuur. In het laatste weekend van juni onderzoekt De Nieuwe Oost Wintertuin de toekomst van de literatuur. Nieuwe Types neemt de staat van het verhaal onder de loep en vestigt drie dagen lang de aandacht op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. 

Op de eerste dag van Nieuwe Types is er een dubbelprogramma in Theater aan de Rijn: KortPittig & Talkpoeder!

Eerstejaarsstudenten Creative Writing ArtEZ presenteren vanavond KortPittig. Niet het kapsel, maar de aandachtspanne van lezers en kijkers wordt onder de loep genomen. Is de aandachtspanne kleiner geworden, of denken we dat alleen maar? Kun je als kunstenaar spelen met de concentratie van je publiek? Hoe denken de kunstenaar en het publiek hier zelf over? Aan de hand van performances en voordrachten zullen er vragen gesteld, en misschien wel beantwoord worden. Wil je je verdiepen in je eigen aandachtspanne en je concentratie op zijn kop zetten? Dan ben je van harte welkom!
20.30 – 22.30u, bovenzaal

Talkpoeder is een live improvisatie-performance van muzikanten en schrijvers. Vanavond een speciale editie met docenten van ArtEZ Jazz & Pop en Creative Writing! Saxofonist Frans Vermeerssen, drummer Etienne Nillesen en trombonist Wolter Wierbos reageren on the spot op gesproken teksten van Maartje Smits, Nyk de Vries en Dennis Gaens. 
22.30 – 23.30u, benedenzaal

NIEUWE TYPES: KORTPITTIG & TALKPOEDER
Locatie: Theater aan de Rijn, Bartok Park, Arnhem
Aanvang: 20.30u (deuren open 20.00u)
Entree: €5,-