Draag je verhaal: Adje van het padje

Modeontwerpster Mirte Engelhard en filmmaker & organisatie antropoloog Maaike Broos bundelen hun krachten met het project ‘Draag je verhaal’ vanuit Stichting Verhalendragers. Hun leidende vraag is: ‘Hoe kan kleding bijdragen aan het (uit) dragen van je verhaal’? Onderdeel van het project is de docu-serie Draag je verhaal. Op 25 september is in Focus de première te zien van de aflevering over rapper Adje van het Padje. Na afloop is er een nagesprek met de makers!

Rapper en entertainer Adje van het Padje groeide op in het Brabantse Valkenswaard. Hij groeit op in armoede. Hij heeft veel energie, humor en vrolijkt zijn school op maar wordt vaak ‘anders’ behandeld, alsof hij een alien is met bijzonder haar dat iedereen wilt aanraken. Als Adje op warme zomerse zondagen geen geld heeft voor het zwembad en hij het gespetter en gelach van kinderen hoort, besluit hij een andere afslag te nemen. Hij wordt snel volwassen en leeft het harde straatleven totdat hij gezien wordt en de kans krijgt om zijn rapteksten met de mensen te delen.

> Lees hier ons uitgebreide interview met Adje van het Padje

Docuserie ‘Draag je verhaal’

‘Draag je verhaal’ is een documentaireserie van vier afleveringen en kruipt in de huid van vier Arnhemse urban arts-artiesten: Wensley Piqué (verhalenverteller), Adje van het Padje (rapper en entertainer), Ruben Chi (choreograaf/Hip Hop danser) en Tim Lenders (spoken word). Alle vier artiesten zijn opgegroeid in een omgeving, waarin zij anders waren dan de rest. Als ‘de Ander’ werden zij gedwongen om de vraag te stellen ‘wie ben ik?’. Modeontwerpster Mirte Engelhard ontwerpt vanuit hun verhalen een unieke outfit en laat zien dat de taal van de mode ook een stem is die je kunt gebruiken.

Draag je verhaal: Adje van het Padje
Zondag 25 september
Focus Filmtheater
Tickets: €7,50 normaal – ticketlink

Productie: Stichting Verhalendragers – Protagonisten: Wensley Piqué, Ruben Chi, Adje van het Padje en Tim Lenders – Initiator Mirte Engelhard & Maaike Broos – Modeontwerpster: Mirte Engelhard – Script, regie & montage: Maaike Broos – Cinematografie: Tess van Kooperen – Graphics & grading: Local Androids – Sound-design -en mixage: Michiel van der Lans – Music en sound composer Ralf Gerritse – Website: vanKlaas – Lesmodule: Neha Judith-Herbrink – in stichting met Kate Donkor