DutchCulture on Tour: Editie Oost

Op 17 november organiseren we met De Nieuwe Oost in Arnhem een event voor culturele organisaties en makers van alle disciplines uit de regio Oost.

Ben je kunstenaar, maker, ontwerper of een culturele organisatie met interesse in internationaal werken, gevestigd in de regio Oost-Nederland (provincie Gelderland of Overijssel)? Interdisciplinair productiehuis De Nieuwe Oost en kennis- en netwerkorganisatie DutchCulture slaan de handen ineen om al je vragen te beantwoorden omtrent internationale culturele samenwerking tijdens DutchCulture on Tour: Editie Oost op woensdag 17 november. Alle disciplines zijn welkom.

Bijvoorbeeld: wat kun je doen om je internationale netwerk te vergroten? Hoe vind je professionele partners in het buitenland? Welke programma’s en subsidieregelingen bestaan er voor kunstenaars in (Oost-)Nederland om internationale samenwerking aan te gaan? En wat voor rol spelen de Nederlandse ambassades hierin? Deze en meer onderwerpen worden besproken tijdens het event. Onze moderator is Xiara Esseboom.

Voor meer informatie, zie het programma hieronder. De uiterste datum om je aan te melden is zondag 14 november.

Programma

13.00 – 13.50 Internationaal werken: perspectief Oost-Nederland
Vanaf 2021 is een nieuwe periode Internationaal Cultuurbeleid gestart in Nederland. Ook zijn er internationale regelingen van kracht binnen de provincies Gelderland en Overijssel, en op Europees niveau. In deze presentatie bespreken we wat de nieuwe beleidsplannen precies inhouden, wie er gefinancierd kan worden, wat het culturele veld daaraan kan hebben en wat ondersteunende instanties voor je kunnen betekenen.

Sprekers: Jelle Burggraaff (DutchCulture), Bas Pauw (Dutch Performing Arts) en Johan Goschalk (TaNDem Kunst)

13.50 – 14.30 Makersmoment: drie Nederlandse makers vertellen over hun ervaringen met internationaal werken

Sprekers: Joya Mooi (zanger, schrijver, muzikant), Niek Traa (danser bij breaking’ crew The Ruggeds), Danae Bos (productieleider DeDansers)

14.30 – 15.00 Pauze

15.00 – 16.00 Infosessies
Diegenen die meer willen weten over specifieke regelingen of hoe ambassades werken voor de culturele sector kunnen zich inschrijven voor infosessies van dertig minuten met adviseurs van DutchCulture’s Creative Europe Cultuur en Creative Europe MEDIA (Europese subsidieprogramma’s), Mobility Info Point (informatie over o.a. visa, verzekeringen en mobiliteitsfondsen), Erfgoed, TransArtists (kunstresidenties wereldwijd), Focuslandendesk (hoe werken ambassades voor/met culturele organisaties en wat kunnen onze landenadviseurs voor je doen) of met een adviseur van Dutch Performing Arts (het internationale promotieprogramma van het Fonds Podiumkunsten).

16.00 – 17.00 Borrel

Je kunt bij DutchCulture ook een adviesgesprek aanvragen met een van onze adviseurs, bijvoorbeeld voor specifieke vragen over een land of regeling. Stuur een mail naar de Focuslandendesk met je verzoek, dan brengen we je in contact met de juiste adviseur.

SIGN UP!