Let’s Play – Booi Kluiving / De Nieuwe Oost

Waarom spelen we zo graag? Is er in onze prestatiesamenleving überhaupt nog wel ruimte om te spelen? Gamen lijkt precies het tegenovergestelde te zijn van wat we met onze kostbare tijd zouden moeten doen.

Maar is dat ook echt zo? Is de grip die we proberen te krijgen op het ‘nut’ van onze levens niet juist de veroorzaker van burn-outs en depressies? Misschien moeten we juist af en toe vluchten naar een andere wereld, een parallel universum waarin we gewoon, simpelweg, een spelletje spelen.

Via games gaat theatermaker Booi Kluiving (KEK) op zoek naar de betekenis van spel in het leven. In samenwerking met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel creëert hij een virtuele wereld op de speelvloer waar alles mogelijk is. In deze interactieve installatie op de theatervloer onderzoekt het jonge, interdisciplinaire

team de Let’s Player (een gamer die zichzelf opneemt terwijl hij videogames speelt). Laten we onze games opstarten. Laten we spelen.

Nagesprek Na afloop van de voorstelling zal er een nagesprek plaatsvinden met tweedejaars studenten van ArtEZ Docent Theater.

Tickets & Info