Web Event Lezensbelang

Lezen is van levensbelang! Een mooi boek kunnen verslinden is natuurlijk leuk, maar een goede lees-en taalvaardigheid bevordert ook je eigen veiligheid, carrièrekansen, communicatie-skills, empathie, burgerschap en het lekker kunnen meedraaien in de maatschappij. Maar uit meerdere onderzoeken blijkt dat taalvaardigheid en leesplezier bij jongeren van 12-18 jaar jaarlijks afneemt.

100% Geletterd Arnhem wil daar verandering in brengen. Door professionals online in gesprek te laten gaan met pioniers die met hun vooruitstrevende inzichten en projecten jongeren tussen de 12 en 18 jaar weten te motiveren om te gaan lezen. Luister, ervaar en bespreek hoe het wel kan!

Hierbij nodigen wij je van harte uit om deel te nemen aan het online Web Event Lezensbelang op woensdag 20 mei van 13.00 – ca. 14.30 uur.

3 projecten
Na de introductie en het plenaire gedeelte kun je voor verdere verdieping en discussie kiezen uit 3 specifieke projecten om jongeren meer te laten lezen. Kijk hier voor een toelichting en voorstelrondje van Magna Ottenheim, Jeroen Dera en Marjolein Hordijk.

Programma 20 mei
13.00 uur Introductie door wethouder De Vroome 
13.05 uur Welkom en start door Tim Lenders met Özcan Akyol, Magna Ottenheim, Jeroen Dera en Marjolein Hordijk
13.45 uur Presentaties van de 3 projecten (vrije keuze). Alles wordt opgenomen en dus later terug te kijken.
13.50 uur Half uurtje voor discussie/vragen
14.20/14.30 uur Einde

Meld je aan via dit formulier. Je krijgt enkele dagen voor het Web Event de link naar de online omgeving gemaild. Het Web Event vindt plaats via Microsoft Teams, een Microsoft-account is niet nodig om deel te nemen.

Uiteraard staat het je vrij om deze uitnodiging te delen binnen je netwerk. We kijken er naar uit je op 20 mei te mogen verwelkomen.

Web Event Lezensbelang wordt georganiseerd door Jongin ArnhemStichting Pas, Gemeente Arnhem, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Rozet.

> Facebook event