JONAhuis Arnhem – opvang voor zwerfjongeren

Geplaatst op 29 april 2023 Door In Kopzorgen, Werk, geld & wonen

Heb je problemen op het gebied van huisvesting, financiën, justitie of verslaving? En ben je dakloos of thuisloos, dus heb je geen vaste woon- of verblijfplaats? Dan kun je in Arnhem onder andere terecht bij het JONAhuis, een opvangvoorziening die hulpverlening biedt aan jongeren die dakloos zijn of dakloos dreigen te worden. In Arnhem is het JONAhuis een bekende naam, maar voluit heet deze vorm van hulpverlening ‘Integrale aanpak zwerfjongeren’. Het JONAhuis is onderdeel van Pactum en is gevestigd aan de Sweerts de Landasstraat 77, op loopafstand van Station Arnhem Centraal.

Voor wie is het JONA huis er?
Het JONAhuis is er voor jongeren, jongvolwassenen en (a.s.) jonge moeders tussen de 18 en 26 jaar uit regio Arnhem die dakloos zijn of dreigen te worden. Het JONAhuis biedt opvang en/of een huiskamer in combinatie met professionele hulp, advies en ondersteuning. Hierbij is het belangrijk dat je een binding hebt met (regio) Arnhem, dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld de afgelopen twee jaar in Arnhem of omgeving hebt gewoond of misschien bij verschillende familieleden/vrienden/vrienden uit je eigen netwerk hebt kunnen verblijven.

Bij JONA krijgt je eerst hulp bij de belangrijkste zaken: een dak boven je hoofd, een slaapplaats, inkomen en hulp met schulden. Ook is er begeleiding rondom opleiding en werk. Deze vorm van opvang wordt dus altijd gecombineerd met een traject op maat. Je hoeft niet per se in de jongerennachtopvang te verblijven om gebruik te kunnen maken van de hulp van Pactum.

Hoe krijg ik hulp?
Je kunt rechtstreeks bellen of mailen met de medewerkers van het JONAhuis. Je kunt ook gewoon zelf binnen lopen en jezelf aanmelden. Samen bekijken we dan of wij de juiste plek zijn voor jou. Er is geen verwijzing nodig om hulp te kunnen krijgen.

Contact met Pactum / JONAhuis
Adres JONAhuis: Sweerts de Landasstraat 77
6814 DC Arnhem
Telefoon: 088 19 91 299
E-mail: pactumiaz@vigogroep.nl
Website: www.pactum.org/jongeren/

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: van 10.00 tot 13.00 en van 15.30 tot 20.00 uur
Zaterdag en zondag: van 14.30 tot 20.00 uur

Je kunt op de website van Pactum ook het contactformulier invullen, Pactum neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Tags : , , , , , , , , , , , ,