Acht mobiele games die je tegen je vrienden kunt spelen

Geplaatst op 9 januari 2024 Door In Gaming, Lifestyle

Mis je het om iets leuks te doen samen met vrienden? Ga dan met je mobiel online spelletjes tegen elkaar spelen! We hebben acht leuke multiplayer games uitgezocht om de coronatijd iets draaglijker te maken!

1. Weerwolven

Weerwolven ken je misschien nog wel van de basisschool. Deze app is super handig als je het kaartspel niet hebt. Via de app stel je in met hoeveel mensen je wilt spelen en welke rollen je in het spel wilt hebben. Je stelt bijvoorbeeld  twee weerwolven en de heks in en dan kan het spel beginnen! In deze versie heb je ook veel meer rollen dan in het originele kaartspel,  30 stuks om precies te zijn. De app is gratis te downloaden en is beschikbaar in het Engels maar ook in Nederlands.

Weerwolven voor Android

Weerwolven voor iOS

 

2. Evil Apples vs. Humanity

Evil Apples vs. Humanity is een online game geïnspireerd op het bekende kaartspel Cards Against Humanity. Net zoals in het kaartspel krijgt iedereen de Question Card te zien en krijg je per persoon een aantal kaartjes met antwoorden. Elke speler, behalve degene die het beste antwoord moet kiezen, kiest een Answer Card uit. Daarna wordt het leukste antwoord uitgekozen en krijgt degene met het leukste antwoord een punt. De eerste die zeven  kaarten heeft wint het spel. Verwacht veel gekke antwoorden bij dit spel. Evil Apples vs. Humanity is in het Engels en is gratis te downloaden.

Evil Apples vs. Humanity voor Apple

Evil Apples vs. Humanity voor Android

 

3. 8 Ball Pool

8 Ball Pool is een game waarbij je online kunt poolen. Je kunt dit tegen een vriend of vriendin spelen op afstand, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld met een familielid samen een potje te spelen op één telefoon. Je vrienden moeten wel de app verbinden met Facebook om elkaar uit te nodigen voor een potje. Het is ook mogelijk om oefenpotjes te spelen of het op te nemen tegen willekeurige online spelers. Bij elk potje dat je wint verdien je coins waarmee je kunt deelnemen aan wedstrijden met een hogere ranking of dingen kopen in de poolshop. 8 Ball Pool is een gratis app.

8 Ball Pool voor Apple

8 Ball Pool voor Android

 

4. Monopoly

Via de Monopoly app kun je online tegen je vrienden Monopoly spelen, maar je kunt ook thuis met je familie met één telefoon of tablet spelen. Als je via een apparaat Monopoly speelt kan je met maximaal vier spelers tegelijk Monopoly spelen. Als er niemand tijd heeft voor een potje Monopoly is het ook een optie om tegen de computer te spelen of online tegen willekeurige andere spelers.  De app heeft ook een quick mode voor als je geen zin hebt om uren bezig te zijn. Er zijn verschillende borden waar je uit kunt kiezen en het is ook mogelijk om nieuwe speelborden vrij te spelen. De app is beschikbaar in het Nederlands en kost 4 euro.

Monopoly voor Apple

Monopoly voor Android

5. Trivia Crack

Trivia Crack was in 2014 een grote hit en ik merk dat het spel nu weer in populariteit begint toe te nemen. Bij Trivia Crack speel je altijd tegen één persoon tegelijk. Je kunt zowel je vrienden als willekeurige online spelers uitdagen of zelfs in je uppie non-stop vragen beantwoorden. Er zijn 6 verschillende categorieën bij Trivia Crack waar je vragen over kunt krijgen. Door te draaien aan een rad wordt er een categorie voor die ronde gekozen. Elke categorie heeft een ander karakter: zo is Albert het personage bij de wetenschapsvragen. Door alle zes de karakters uit te spelen/verzamelen win je het spel en zolang je vragen correct beantwoord mag je blijven doorspelen!  Trivia Crack is een gratis app en is in het Nederlands beschikbaar.

Trivia Crack voor Android

Trivia Crack voor Apple

 

6. Songpop 2

Songpop 2 is een triviagame over muziek die je 1 tegen 1 speelt.  Je daagt je een vriend uit, maar het is ook mogelijk om tegen random mensen een potje te spelen. Ook is er een soort groepsmodus waarbij je met honderden andere spelers een toernooi doorloopt. Het doel van Songpop is om zo snel mogelijk de titel of artiest van een song te raden. Hoe sneller je een goed antwoord geeft, des te meer punten je krijgt. Je kiest elke beurt een afspeellijst waar jij liedjes/artiesten uit wilt raden. Daarna kiest je tegenstander een playlist waar jij dan de liedjes uit moet raden. In het begin heb je de keuze uit heel veel gratis afspeellijsten, maar door muntjes te verdienen kan je ook nieuwe afspeellijsten kopen. Er zijn veel verschillende genres waar je uit kunt kiezen zoals hard rock, hits uit 2000, rap en nog veel meer. Songpop 2 is gratis te downloaden.

Songpop 2 voor Android

Songpop 2 voor Apple

 

7. Rummikub

De Rummikub app is de online versie van het originele Rummikub. Met Rummikub kan je een privéspel aanmaken en dan je vrienden/familie uitnodigen, waarbij je zelf je spelvoorkeuren kunt instellen. Rummikub moet verbonden worden met Facebook om vrienden uit te nodigen. Je kunt ook een online spel joinen of zelf een online spel zelf aanmaken waarbij random spelers kunnen aansluiten Als je zelf een online spel aanmaakt kan je zelf het aantal spelers kiezen en de tijd per beurt. Daarnaast kun je ook zelf een spel aanmaken waarbij je tegen de computer speelt. Rummikub is beschikbaar in het Nederlands en is gratis.

Rummikub voor Android

Rummikub voor Apple

Rummikub in je browser spelen met anderen!
Het is ook mogelijk om het officiële Rummikub spel op je computer te spelen, gewoon gratis in je browser. Hierbij kun je ook tegen vrienden spelen via de speloptie ‘Private Game’. Dit kan door een code te delen of het spel met Facebook te laten verbinden. Met dank aan Tomas voor deze toevoeging!

Klik hier om Rummikub in je browser te spelen

8. Wordfeud (Scrabble)

Met de Wordfeud app kan je online tegen een vriend Scrabble spelen, waarbij je via de app met je tegenstander kunt chatten. Je speelt 1 tegen 1 en het is ook mogelijk om het tegen willekeurige spelers op te nemen. Je kunt maar liefst 30 potjes tegelijk spelen, mocht multitasken echt je ding zijn.  Er zijn meerdere speelborden bij Wordfeud waarbij de woord- en letterwaardes ergens anders zitten. Wordfeud is beschikbaar in het Nederlands, maar als je zin hebt om een keertje Scrabble in een andere taal te spelen kun je kiezen uit Engels, Duits, Spaans, Portugees, Frans, Noors, Zweeds, Deens en Fins. Wordfeud is een gratis app.

Wordfeud voor Android

Wordfeud voor Apple

 

Door: Jonna

 

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , ,