Presikhaaf University: het platform waar jongeren en kinderen samenkomen om te werken aan sociale- en maatschappelijke vraagstukken

Geplaatst op 17 juli 2022 Door In Hulp & Info, Lifestyle, School & Opleiding, Sport, Talent uit Arnhem, Talenten, Vrije tijd

Over Presikhaaf University

Presikhaaf University is een jeugd- en jongerenwerk organisatie in de wijk Presikhaaf waar wordt gewerkt aan gelijke kansen voor kinderen en jongeren. De University is een plek waar leerlingen kunnen groeien en leren in een veilige, tolerante en respectvolle omgeving. 

Dit doet Presikhaaf University

Talentontwikkeling: Bij Presikhaaf University zetten de kinderen en begeleiders initiatieven op. Ze organiseren activiteiten en projecten en stellen daar een maatschappelijke thema’s centraal. Bij Presikhaaf University leiden wij het toekomstige cement van de samenleving in Presikhaaf op. Waar het ontwikkelen van talenten van jongeren en kinderen voorop staat.

OnderwijsPresikhaaf University heeft onderwijs als één van de pijlers om jongeren en kinderen zich optimaal te laten ontwikkelen. We leggen daarbij de verbinding met het reguliere onderwijs en ondersteunen vanuit de omgeving gezinnen om optimaal op school te presteren. Hiermee dragen we ook naschools bij aan een onderwijscultuur waar brede ontwikkeling belangrijk is.

Sport en bewegenWe willen sterk een bijdrage leveren aan het aantal uren sport en bewegen bij de jeugd. De sportactiviteiten richten zich op zowel jongens als meisjes. Ze maken kennis met verschillende sporten en combineren onderwijs met sport. Daarnaast geven we veel aandacht aan een gezonde leefstijl. Wij bieden 3 dagen per week vers fruit en brood met beleg aan de kinderen en jongeren.

Young Talents

Ongeveer 50 vrijwilligers/begeleiders zetten zich in voor gelijke kansen voor ieder kind. Ongeveer 80% van de begeleiders komt uit de wijk Presikhaaf. Zij kennen en weten goed wat er speelt binnen de wijk. Daarnaast hechten ze veel waarde aan de ontwikkeling van de begeleiders. Hierin bieden zij de Young Talents een interne opleiding aan.

Leer de jonge talenten van Presikhaaf University kennen.

 

Openingstijden en adres Presikhaaf University

Maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. 

Op deze dagen zijn zij geopend voor huiswerkbegeleiding en sport:
– Dinsdag van 16:00 – 18:00
– Woensdag van 16:00 – 18:00
– Donderdag van 16:00 – 18:00

Iedereen is welkom vanaf groep 7 en ouder!
Locatie Presikhaaf University
Bethaniënstraat 242, 6826 TJ Arnhem
 

Tags : , , , , , , , , , , , , , , ,