Arnhems synth-pop duo Youth Reserve lanceert nieuwe single ‘Afterglow’

Geplaatst op 26 april 2024 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

Youth Reserve is terug! Hun vorige EP kreeg de primeur op Kink FM, ze toerden door 7 steden en speelden een releaseshow in Luxor Live. Nu presenteert het Arnhemse synth-pop duo Youth Reserve hun nieuwste single genaamd “Afterglow”.

youth reserve

 

‘Afterglow’ verkent de innerlijke strijd van songwriter Silvian Ilgen, waarin hij wordt geconfronteerd met een van de meest uitdagende beslissingen die iemand kan nemen: het beëindigen van zijn zevenjarige relatie met zijn geliefde. Het contrast met de vorige EP is muzikaal gezien behoorlijk: waar in de vorige EP’s de ‘80 inspiratie niet onder stoelen of banken werd geschoven, klinkt ‘Afterglow’ een stuk frisser en moderner. De kwetsbare tekst geeft de muziek een mooie aanvulling, waarin Silvian niet bang is om zijn ziel bloot te leggen.

‘We zijn ontzettend enthousiast over de release van ‘Afterglow'”, zegt Silvian Ilgen, zanger van Youth Reserve. “Het is een nummer dat echt dicht bij ons hart ligt, en we kunnen niet wachten om het te delen met onze fans en het publiek.’

Youth Reserve is een synthpop duo uit Arnhem. Geïnspireerd door acts als Future Islands, Roosevelt en Talk Talk maken de heren een mix van pop songs. Het duo heeft onlangs getekend bij het label Amber Music en brengt samen met hun zes nieuwe singles uit, waarvan Afterglow de eerste is.

“Afterglow” is nu beschikbaar op alle grote streamingplatforms, waaronder Spotify

> Website Youth Reserve

Tags : ,