Arnhems synthpop duo Youth Reverse brengt tweede single uit van komende EP ‘4AM’

Geplaatst op 6 maart 2023 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

Het Arnhemse synthpop duo Youth Reserve neemt je mee naar Curaçao in hun nieuwe videoclip. De nieuwe single ‘A Hill to Die On’ is nu te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Music

 

Over ‘ A Hill to Die on’

Zanger Silvian Ilgen vertelt over het liedje: “A Hill to Die On gaat over conflict. Over dingen zeggen in de hitte van het moment, waarvan je weet: hier krijg ik later spijt van.. Een mist van emoties dat je zicht doet vervagen en waardoor je jezelf isoleert op je eigen eilandje. En wat er ook gebeurt, je houdt je poot stijf.” 

De band koos ervoor om de clip op te nemen in Curaçao. “Mijn moeder is daar geboren, wat mij technisch half Antilliaans maakt. Het voelt als thuis. Mijn familie woont er, ik ga er minimaal 1x per jaar naartoe. Het is de plek waar ik oud wil worden”, aldus Ilgen. Over de locaties waar de clip geschoten is, zegt hij: “Ik hou van de ruwe achtergrond van de zoutpannen van Jan Thiel, de Noordkust en de woestijnvlakte van Hato. Die ruwheid geven een mooi contrast met actrice en model Merlyn Schelling-Garcia”.

In de clip probeert de hoofdpersoon (Silvian) weg te lopen van zijn conflicten, die uitgebeeld worden door actrice Merlyn. We zien Silvian lopen over meerdere plekken, altijd achtervolgd door wat hij met zich meedraagt. Als hij op het einde probeert te rennen, lijkt hij kort even bevrijd, tot Merlyn weer in beeld komt en met haar de realisatie dat rennen van je problemen geen oplossing is.

De clip is geschoten door Niels Boven van Caribbean Legacy en de montage is gedaan door Ilgen zelf. 

Stream A Hill to Die On

A Hill to Die On is te streamen via Apple Music en Spotify. De clip is te bekijken via YouTube.

EP release in Luxor Live op 6 april

Op donderdag 6 april presenteert de band hun nieuwe EP 4AM, waar A Hill to Die On ook opstaat, in Luxor Live te Arnhem. Kaarten zijn te koop via deze link

Tags : , , ,