Drie workshops audiovisueel op 17 februari, 2 en 16 maart bij Willemeen

Geplaatst op 20 februari 2024 Door In Hulp & Info, Media, Talent uit Arnhem, Talenten

De Mediatuin van Willemeen is dé plek waar jij je creatieve ei kwijt kunt! Van het opnemen van een podcast, het filmen en editen van een videoclip tot grafisch ontwerp, binnen de Mediatuin is van alles mogelijk!

Vanuit de Mediatuin – een samenwerking tussen Willemeen, Jongin Arnhem en Beeldbrengers –  worden er regelmatig workshops georganiseerd binnen verschillende disciplines van media. Afgelopen jaar konden jongeren een reeks workshops fotografie volgen, met een expositie in Rozet als eindresultaat.

Vanaf 17 februari gaat er een nieuwe reeks workshops van start voor jongeren en jongvolwassenen, die gericht zijn op diverse audiovisuele producties, namelijk event registratie van een concert, video editing en het maken van een videoclip en stop motion video.  Deze workshops vinden plaats op zaterdagen bij Willemeen en worden gegeven door professioneel filmmaker Martijn Magré.

Deze workshops zijn te volgen voor slechts €2 incl. reserveringskosten, een digiticket bestellen is verplicht. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij! Het is mogelijk om een losse workshop te volgen, maar je kunt natuurlijk ook alle drie de workshops bijwonen!

Winactie Anuar

 

Zaterdag 17 februari – workshop event registratie

Altijd al een live act willen leren filmen? Tijdens deze workshop leer je de basis van het maken van een event registratie, dus een live-act filmen in de grote zaal van Willemeen. In de middag vindt de workshop plaats, daarna wordt er meteen in de praktijk geoefend tijdens de podiumactiviteit ‘Apocalypse’ vanaf 20:00 tot 23:00.

Beschik je zelf over een videocamera of een fototoestel (systeemcamera of spiegelreflex) met videofunctie? Neem deze dan mee, het aantal camera’s dat we zelf ter beschikking hebben voor deelnemers is beperkt.

Winactie Anuar

Datum:
zaterdag 17 februari
Tijd: 14:00 tot 19:00 uur workshop, daarna meteen filmen bij podiumactiviteit ‘Apocalypse’ van 20:00 tot 23:00. Avondeten inbegrepen.
Locatie: Willemeen

Kosten: €2, ticketlink via www.willemeen.nl


Zaterdag 2 maart – workshop basis video editing

Je hebt mooie videobeelden geschoten, maar die moeten natuurlijk nog worden gemonteerd! Tijdens deze basiscursus legt professioneel mediamaker Martijn Magré het proces van video editing stap voor stap uit. Je leert monteren met videobewerkingssoftware, namelijk Adobe Premiere Pro (en Adobe Premiere Rush, gratis video editing software). Daarbij knip en plak je beeldmateriaal en voeg je geluids- en beeldeffecten toe.

We hebben een aantal computers incl. software (Adobe Premiere Pro, maar ook het gratis programma/app Adobe Premiere Rush waarop gewerkt kan worden). Beschik je zelf over een (goede) laptop met Adobe Premiere en/of Adobe Premiere Rush erop? Neem deze dan mee!

 

Datum: zaterdag 2 maart
Tijd:
13:00 tot 18:00 uur
Locatie:
Willemeen

Kosten: €2, ticketlink via www.willemeen.nl


Zaterdag 16 maart – workshop videoclip en stop motion

In deze workshop leer je wat er komt kijken bij het maken van een (muziek)videoclip. Daarbij ga je ook aan de slag met het maken van een zogenaamde stop motion: een bijzondere filmtechniek waarbij met een grote hoeveelheid foto’s ieder frame apart van elkaar wordt opgenomen. Vervolgens leer je dit monteren tot een vloeiende animatie om te verwerken in je videoclip!

Beschik je zelf over een fototoestel? Neem deze dan mee, het aantal camera’s dat we zelf ter beschikking hebben voor deelnemers is beperkt.

Datum: zaterdag 16 maart
Tijd:
13:00 tot 18:00 uur.
Locatie:
Willemeen

Kosten: €2, ticketlink via www.willemeen.nl


Vragen?
Heb je vragen over deze workshops? Neem dan contact op met ons via redactie@jonginarnhem.nl  

Tags : , , , , ,