Arnhems popduo REEH onthult bevrijdende hymne “Scare the Boys Off” op Internationale Vrouwendag, 8 maart

Geplaatst op 28 februari 2024 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

Het Arnhemse vocale popduo REEH staat op het punt hun nieuwste bevrijdende single, “Scare the Boys Off” te onthullen op Internationale Vrouwendag, 8 maart. De groovy vocale poptrack haalt inspiratie uit maatschappelijke onevenwichtigheden en de druk op vrouwen om talloze rollen tegelijkertijd te vervullen, die schijnbaar nooit aan de verwachtingen te voldoen.

REEH Scare The Boys Off

“Scare the Boys Off” van REEH is een oprecht manifest dat het gewicht van maatschappelijke verwachtingen uitdaagt. Saskia en Larissa, het getalenteerde duo achter de muziek, storten hun passie in een loopgebaseerde hymne die niet alleen boeit met zijn pulserende beat en pakkende teksten, maar ook dient als een persoonlijke oproep tot zelfempowerment en breken met genderstereotypen. “Voor mij is “Scare the Boys Off” niet zomaar een lied; het is een beweging!” zegt Saskia Pauli. De bijbehorende muziekvideo belooft een visueel meeslepende ervaring, die de emotionele band met de boodschap verdiept. In een gedeelde gevoelens uiten Saskia en Larissa hun toewijding om niet alleen voor henzelf, maar voor alle vrouwen een verschil te maken en genderongelijkheid en geweld aan te pakken.

Larissa reflecteert op het creatieve proces achter de muziekvideo en zegt: “In de video hebben we talloze door de maatschappij bedachte vrouwenstereotypen afgebeeld. Mezelf onderdompelen in elke rol met verschillende outfits en settings was een intense ervaring. Zodra ik een andere outfit aantrok, adopteerde ik een compleet andere houding die ik nog nooit eerder bij mezelf had ontdekt.”

REEH heeft een subsidie ontvangen van Music Support Gelderland om dit bijzondere project te ondersteunen. Ze vielen op tussen de vele aanvragers voor projectfinanciering en deze steun was cruciaal voor het realiseren van hun visie en het vergroten van de impact van “Scare the Boys Off”. Maak je klaar voor de release van “Scare the Boys Off” op 8 maart, een belangrijke stap in REEH’s muzikale reis en een bijdrage aan de dialoog over gendergelijkheid.

 

Over REEH

REEH, het innovatieve indie-popduo bestaande uit Saskia Pauli en Larissa Kotzwander, staat bekend om hun loop-gebaseerde muziek en energieke optredens. Met de focus op empowerment en inclusiviteit dagen ze met hun muziek maatschappelijke normen uit en moedigen ze luisteraars aan authenticiteit te omarmen.

Instagram: reeh_music 

Youtube: REEH Music 

TikTok: Reeh_Music 

 

Tags : ,