Interview Mister Foxx

Geplaatst op 1 april 2014 Door In Talent uit Arnhem, Talenten

De 19 jarige Peter Vossen timmert hard aan de weg als artiest en rapper. Onlangs was hij ook te zien in het televisieprogramma ‘Ali B en 40 wensen’. “Eerlijk gezegd wilde ik altijd iets met muziek doen maar wist ik lange tijd niet precies wat.

Wie ben je, wat doe je en wat heb je gedaan?
“Ik ben Peter Vossen, 19 jaar en ik ben een artiest. Mijn artiestennaam is Mister Foxx. Ik maak Nederlandstalige hiphop muziek.

Ik heb in 2011 een talentenjacht in Lelystad gewonnen en daarbij heb ik toen een platencontact gekregen. Jammer genoeg liep dit contract af doordat het label failliet ging.Ik heb vooral veel muziek gemaakt maar ook modellenwerk gedaan, in bioscoopfilms gespeeld en mee gedaan aan het programma van Ali B genaamd ‘Ali B en de 40 wensen’.” In dit programma laat Peter samen met Ali de wens van de hoogbejaarde Bob uitkomen, namelijk op zijn leeftijd nog eens meedoen aan een balletvoorstelling.

Wat is je ultieme droom? Waar hoop je over 5 jaar te staan?
“Muziek produceren voor andere artiesten. Ik wil graag met mijn eigen muziek naam gaan maken en daarna andere artiesten gaan helpen. Ik hoop dat ik dan ook mijn eigen studio heb en voor andere artiesten kan gaan produceren. Voor jezelf muziek maken is natuurlijk prachtig, maar het is ook echt een uitdaging om anderen te helpen om hun muziek en producties verder te ontwikkelen.”

Hoe was het om met Ali B samen te werken en om andermans droom uit te laten komen?
“Ik vond het prachtig om met Ali samen te werken. Het was erg spannend en leerzaam. Het laten uitkomen van de wens van Bob was een emotioneel proces. Het gaf enorm veel voldoening om iemand op deze manier gelukkig te mogen maken.”

Wat zorgt ervoor dat je doorgaat en je je eigen talent blijft ontwikkelen?
“Bijna alle dingen die ik heb meegemaakt. Bijvoorbeeld het aflopen van een relatie. Ik rap vooral over mijn gevoelens en dingen die ik heb meegemaakt. Zoiets inspireert mij om door te blijven gaan. Het is voor mij een soort zelfreflectie.”

Welke artiesten inspireren jou en met wie zou je nog weleens willen samenwerken?
“G-no, Rotjoch, INB (Italiaans Nederlands Bloed) en Eminem zijn een paar van mijn inspiratiebronnen en voorbeelden. Ik zou graag nog eens met de Nederlandse zangeres Glennis Grace willen samenwerken.”

Wat was vroeger jou kinderwens? Wilde je toen ook al muzikant worden?
“Toen ik jong was wilde ik een boef worden en dat is aardig gelukt, haha! Ik wilde net zoals Kempi zijn. Eerlijk gezegd wilde ik altijd iets met muziek doen maar wist ik lange tijd niet precies wat.”

Wat is de speciale boodschap die jij wilt overbrengen aan de mensen die naar jouw muziek luisteren?
“Wat ik heel belangrijk vind en wat ik in het programma van Ali B ook vertel is dat veel mensen vol zitten met vooroordelen. Zoiets zit misschien al van nature een beetje in ieder mens, maar ik ben ervan overtuigd dat muziek een sterk middel is om mensen te laten nadenken over dit soort zaken. Muziek heeft mijn kijk op veel dingen veranderd en ik hoop dit via mijn eigen muziek ook voor elkaar te krijgen bij anderen.”

Peter Interview

Heb je een soort levensmotto?
“Life goes on…”

Heb je tips voor mensen die zich ook helemaal op muziek maken willen storten?
“Probeer je negatieve ervaringen om te zetten in positieve ervaringen. Met een negatieve focus gooi je alleen maar obstakels op de weg die je wilt bewandelen. Zwart-wit denken is echt een valkuil. Ik zeg altijd dat je er gewoon ‘wit’ over moet nadenken, het positieve als uitgangspunt nemen.”

Tags : , , ,