Jonge ondernemers: Thomas & Joey begonnen hun eigen sportkledingmerk HerculesXL

Geplaatst op 11 januari 2022 Door In Jonge ondernemers, Talenten

Nederland telt steeds meer jonge ondernemers, zo blijkt wel uit cijfers van de KVK. Het aantal startende ondernemers ligt zelfs al weer op het niveau van voor de coronacrisis. We spraken met Thomas Rissewijck (22) en Joey Neijenhuis (20), twee jonge ondernemers die op 1 juli 2021 een eigen bedrijf zijn gestart: het sportkledingmerk HerculesXL.

Oprichting HerculesXL
Beide heren sporten al een tijd samen en vonden het vrij lastig om sportkleding te vinden met een goede prijs-kwaliteitverhouding én een aantrekkelijk design, waarbij de looks van moderne mode worden gecombineerd met kwalitatieve sportkleding. Dit was voor Thomas en Joey reden genoeg om te onderzoeken of ze dit idee om konden zetten naar een eigen onderneming. Al snel zijn ze aan de slag gegaan, want bij een eigen bedrijf opzetten komt best wat kijken: van een bedrijfsnaam tot een goed werkende website en van het vinden van leveranciers tot het onderzoeken hoe je zelf producten kunt produceren. Ze schreven zich in bij de KVK en HerculesXL was een feit. “Van jongs af aan hebben wij al interesse gehad om zelf een onderneming op te zetten, maar dat dit een kledingmerk zou worden hadden wij nooit gedacht.”

Iets uit niets opbouwen
“Er zijn geen merken of bedrijven geweest die ons hebben geïnspireerd om een eigen bedrijf op te starten, dat idee kwam helemaal uit onszelf. Wel kijken we geregeld naar hoe andere bedrijven zaken zoals marketing en klantenservice aanpakken, dat inspireert ons om onze bedrijfsprocessen te blijven ontwikkelen en verbeteren. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk dingen zelf te doen, zoals de administratie en het facturatieproces, dat scheelt namelijk aardig in de bedrijfskosten. Voor de meer ingewikkelde zaken krijgen we nog wel hulp van een boekhouder.”

Uiteindelijk niet meer voor een baas werken
Naast het runnen van een eigen bedrijf, werken Thomas en Joey nog zo’n vijfentwintig tot veertig uur in de week voor een baas én sporten ze iedere dag twee uur lang. Daarnaast steken ze bijna alle tijd die ze over hebben in hun bedrijf. “Naast het verwerken van de orders zijn we druk met het verbeteren van de website en het maken van nieuwe ontwerpen voor onze kledinglijn. Wij bedenken en schetsen onze designs zelf en daar gaat best wat tijd in zitten. Inmiddels liggen er al aardig wat nieuwe designs klaar, want blijven vernieuwen is heel belangrijk”, aldus Thomas.

Thomas en Joey hebben een duidelijke visie voor de aankomende vijf jaar wat betreft hun bedrijf. Ze willen uitbreiden naar verschillende takken binnen de sportbranche, waaronder supplementen en meer soorten kleding. “Binnen vijf jaar hopen we één of meerdere fysieke winkels te kunnen openen. Uiteindelijk willen we niet meer afhankelijk zijn van een baas, dus dat is voor ons ook een belangrijke drijfveer geweest voor het opzetten van onze onderneming.”

Thomas en Joey hebben ook nog een tip voor iedereen die een eigen bedrijf wil beginnen: “Just start! Zorg dat je een goed uitgewerkt idee hebt en begin gewoon. Maak fouten en leer daarvan. De grootste fout die je kan maken is niet beginnen!”

> Website HerculesXL

 

 

Tags : , , , , , ,