Nieuwe EP release: Sidney Shane – “Kwetsbaar”

Geplaatst op 30 november 2021 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

Yes! Het is zover, Sidney Shane heeft zijn akoestische EP “Kwetsbaar” gedropt. Een tijdje terug hebben wij het nummer “Just Saying” al besproken, maar nu is de hele EP uit!

‘Kwetsbaar’ bevat drie akoestische tracks welke live zijn opgenomen in de Lil’Heaven studio in Arnhem. Samen met gitarist Randy van Doornum, toetsenist Pieter Beugelink en saxofonist Anthony Lubbers worden er drie verschillende emoties uitgelicht: angst, liefde en blijdschap. Elke track wordt sferisch ondersteund met een videoclip geregisseerd door Luc Vredegoor.

Je kunt “Kwetsbaarhier beluisteren!

Wil je meer weten over Sidney Shane? Lees ons interview met hem hier!

Wil je deze EP op vinyl? Check het hier!

Biografie:

Sidney Shane Monkau is geboren en getogen in Arnhem, Surinaams van afkomst, 33 jaar en een trotse vader van twee kinderen. Vanaf mijn 15e heb ik mij bezig gehouden met het maken van muziek en het geven van rap workshops aan verschillende doelgroepen. Ik kreeg een goed gehoor voor hoe ik de kwaliteiten van mezelf en andere artiesten kon verbeteren. Vanaf het moment dat ik me daar op ging storten zag ik mezelf en lokale artiesten om mij heen groeien.

 
De onderwerpen waar ik over rap zijn vaak autobiografisch van aard. Voordat ik mijn naam had veranderd naar ‘Sidney Shane’ werkte ik onder verschillende namen zoals: Young S.I.D, S.I.D & SID. De reden waarom ik werkte onder verschillende namen, kwam omdat ik merkte dat veel andere artiesten dezelfde naam gebruikte. Algoritmes zijn belangrijk vandaar dat ik me eigen voornamen gebruik, wat tevens makkelijker te vinden is. In 2009 maakte ik een track met Hef getiteld ‘Wat Ik Doe’ en ik was talent van de maand bij 101 Barz. In 2010 deed ik mee met De Grote Prijs van Nederland. 
 
Vanaf dat ik 16 was trad ik al op grote podia, zo stond ik op voorprogramma’s van: THC, Negativ, Darryl & Dio, Lange Frans, Jayh en Hef. Na meerdere mixtapes dropte ik in 2015 een half jaar lang, elke week een track onder het mom van drop op dinsdag, met als afsluiter 9 remixen van de track Zo Makkelijk. Deze remixen bevatten featurings van o.a. Sticks, Roscovitsch, Kleine Viezerik, Tim Beumers en vele anderen. In 2017 kwamen er projecten uit getiteld “Fuga” (met een featuring van Adje) en “Jetlag. In 2018/2019 bracht hij vier maanden lang elke week een track uit.   
 

Vorig jaar september 2020 heb ik mijn EP zelfstandig uitgebracht getiteld ‘Project Lowkey’ Deze is nu inmiddels 950.000 keer gestreamd.

Tags : , , , , , , , ,