Verhalenatelier: Changing Democracies: beeldende workshop voor jongeren tussen 14 en 24 jaar bij Rozet

Geplaatst op 2 mei 2024 Door In Hulp & Info, Jij & de wereld, Kunstenaars uit Arnhem, Talenten

Doe mee aan de Beeldende Workshop bij Rozet in het Verhalenatelier tijdens de Gelderse Vrijheidsdagen!

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Het is belangrijk dat iedereen zich bewust is van onze vrijheid en de waarde daarvan. Daarom organiseren we speciale Vrijheidsdagen in Gelderland en in Rozet van maart tot augustus 2024. We haken in op actuele vragen over democratie, burgerschap, polarisatie, herdenking, meningsvorming, gender en inclusie vanuit jullie persoonlijke verhalen. We hebben een speciale focus op jullie, de jongeren.

De Beeldende workshop bij Rozet

In de workshop staat jouw persoonlijke verhaal en het verhaal van de ander centraal! Vanuit je eigen verbeelding en de aanwezige inspiratiebronnen ontstaat er een gezamenlijk proces in een atelier vol materialen.

Als start wordt je meegenomen in een persoonlijk verhaal vanuit het project Changing Democracies. Bijvoorbeeld van Jeangu, die zijn persoonlijke verhaal in zijn muziek verwerkt en vertelt. Een verhaal vanuit zijn voorouders uit Suriname, in de tijd dat het gekolonialiseerd werd door Nederland.

We ontdekken wat dit verhaal voor jou betekent en welke waarden je zelf van belang vindt en actief in wil zetten. Onder het motto: “Het gaat er niet om wat Democratie voor jou kan doen maar wat jij voor de Democratie kunt doen.”

Wat kunnen we leren over onze geschiedenis en kunnen bestaande persoonlijke verhalen inspireren tot nieuwe ideeën voor de toekomst? Als het gaat om vrijheid en democratie. Deze ideeën presenteren we aan elkaar en de buitenwereld als aanleiding tot verdere dialoog in Rozet en de stad.

De workshop staat onder leiding van Ingrid Govers (scenograaf en docent beeldende kunst)

 

Beeldende Workshop
Rozet Centrum (ruimte Makerscosmos)
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Dinsdag 4 jun. 2024 19:00 – 22:00
Gratis deelname!
Aanmeldlink

 

Changing Democracies workshop Rozet

Tags : , , ,