Bohemian Rhapsody: de meest succesvolle biografische film aller tijden? [recensie]

Geplaatst op 1 december 2023 Door In Films & series, Recensies, Uitgaan

Als grote fan van de band Queen konden wij niet wachten tot Bohemian Rhapsody op Netflix werd gezet. Onze eerlijke mening over de film? Wij vonden hem geweldig! 

Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody is een biografische film over het leven van de leadzanger van de band Queen genaamd Freddie Mercury. Hij groeit op in London en ontdekt daar al vroeg zijn passie voor muziek. Samen met de andere bandleden vormt hij de band Queen waarin ze vechten tegen stereotypes en uitgroeien tot een van de meest bekende bands van de wereld. Uiteindelijk besluit Freddie de band te verlaten en een solocarrière te beginnen, welke overigens geen groot succes werd. Gelukkig weet Freddie zich nog te herenigen met de band voor het Live Aid concert. De band heeft niet veel van het optreden kunnen genieten want voordat ze gingen optreden kregen ze te horen dat Freddie de ziekte aids heeft. 

Waarom vinden wij de film zo geweldig? 
De film laat een goed en duidelijk beeld zien van het leven van Freddie Mercury en wie hij was als persoon. Ook vinden wij het heel mooi dat je ziet dat Freddie Mercury op het podium en voor het publiek een soort alter ego opzet, maar in het dagelijks leven heel erg twijfelt over zijn persoonlijkheid. Natuurlijk niet te vergeten de geweldige soundtrack en de nummers van de band Queen die de film compleet maken. Het acteerwerk in de film is ook erg goed , vooral Rami Malek heeft zijn rol als Freddie Mercury erg goed vervuld en heeft hier aan aantal Oscars mee in de wacht gesleept. Naast Rami Malek zijn ook de acteurs Lucy Boynton , Gwylim Lee en Ben Hardy in de film te zien. De film is geregisseerd door Bryan Singer.

Onjuistheden in de film
Ondanks dat de film is geproduceerd door bandleden van Queen zitten er toch wat fouten in de film. Het nummer We Will Rock You werd bijvoorbeeld eind 1977 uitgebracht toen Freddie Mercury zijn iconische snor nog niet had, maar in de film heeft Freddie al wel een snor. Ook het nummer Fat Bottomed Girls is in de verkeerde tijd geplaatst. Pas eind jaren 80 kreeg Freddie de diagnose aids. In de film weet Freddie dit al in 1985. Dit hebben de makers gedaan omdat anders de film te lang zou duren. Dit werd wel opgemerkt door trouwe fans, maar wij zelf vonden dit niet heel storend. 

Gewonnen Oscars 
De film is maar liefst genomineerd voor 33 Oscars en prijzen, voor onder andere de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol en een Oscar voor beste geluidseffecten. Bij de 91ste uitreiking van de Oscars zijn de meeste Oscars en prijzen dan ook naar de film Bohemian Rhapsody gegaan. Dat maakt Bohemian Rhapsody tot een van de meest legendarische biopics die er zijn!

Bohemian Rhapsody (speelduur ) is te zien op Netflix: https://www.netflix.com/nl/title/80994899

Tags : , , , , ,